2012 Tenute Loacker, Corte Pavone Rosso di Montalcino, Toscana, Italien

2012 Tenute Loacker, Corte Pavone Rosso di Montalcino, Toscana, ItalienFra en Rosso di Montepulciano til en Rosso di Montalcino … en lille afstand på vel omkring 20 kilometer. Vinen her er fra vingården Corte Pavone, som er en del af vinhuset Tenute Loacker … et vinhus, som vi før har stiftet bekendtskab med her på bloggen.

Tenute Loacker ejer 3 vingårde i Italien, nemlig Schwarhof i Sydtyrol samt Corte Pavone og Valdifalco i Toscana. Vinhuset ejes af Rainer Loacker, som siden 1979 har drevet Schwarhof med dets 11 hektar vinmarker.

I 1996 købte Rainer Loacker sammen med sønnen Hayo Loacker imidlertid også ejendommen Corte Pavone i Montalcino. Købte skete efter Rainer i flere år havde kigget efter en ejendom i Montalcino.

Corte Pavone havde tidligere været ejet af Martini familien fra Montalcino fra omkring 1940 til 1988 og blev efterfølgende forvaltet af det schweiziske selskab Terre Bindella. Vingården er i alt på 91 hektar beliggende i 500 meters højde, men alene 16 hektar består af vinmarker, hvor der dyrkes Sangiovese Grosso, Cabernet Sauvignon, Syrah samt Merlot … og alt dyrkes økologisk og biodynamisk.

Den sidste ejendom Valdifalco købte Loacker i starten af år 2000. Navnet Valdifalco betyder “Valley of the Falcon” og hentyder til det faktum, at området var berømt for falkejagt i middelalderen. Vingården har smukt beliggende blandt bølgende bakker, og der ejes i alt 64 hektar jord, hvoraf de 21 hektar består af vinmarker.

På Corte Pavone laves der selvfølgelig Brunello, denne Rosso di Montalcino samt vinene Levante og Granfalco. Ja så laves der selvfølgelig også lidt Grappa di Brunello di Montalcino.

Denne Rosso di Montalcino er lavet på ren Sangiovese, høstet med et udbytte på 55 hektoliter pr. hektar. Vinficeret på store rustfrie ståltanke, maceration på 12-18 dage, og alene gæret med den naturlige gær fra druerne. Vinen har derefter lagret 12 måneder på eg og der er sammenlagt producert 19.010 liter af vinen … det svarer efter min lommeregner til 25.346 flasker af vinen … forudsat der ikke er lavet nogle på magnum flasker.

Og i forhold til den første Rosso di Montepulciano fra Tiberini, så er vi kvalitetsmæssigt et kvantespring foran … dermed første runde til Montalcino. I næsen er her tobak, mynte, mørke kirsebær, marcipan, egefade og den lidt specielle duft, som man tit får, når man går i vinmarkerne … sådan lidt grønt i det. Der mangler måske lidt elegance i næsen, men herligt dufter den.

I munden er der godt med syre, men ellers en rund frugt, kirsebær, frugtkerner og tanniner. Ja, tanninerne er meget til stede og sætter sig på fortænderne. Måske lidt grov i udtrykket, men god struktur og en voldsom dejlig vin. Thumbs Up for denne mini-Brunello.

Forhandles af Toscavini, pris 129 kr.

Rating 5/7 

Skriv et svar