2010 Domaine Anstotz & Fils, Riesling, Alsace, Frankrig

2010 Domaine Anstotz & Fils, Riesling, Alsace, Frankrig I den ganske lille by Balbronn, ca. 20 km vest for Strasbourg og 30 km. nord for Colmar – og dermed et godt stykke nord for hjertet i Alsace – ligger det lille vinhus Domaine Anstotz & Fils, som drives af far og søn, Marc og Nicolas Anstotz.

Anstotz familien har været vinbønder her i mange generationer, men begyndte først at lave vine i eget navn i 1950 og siden da har fire generationer fortsat traditionen, nu altså med Nicolas i spidsen.

Huset har små 15 hektar vinmarker, primært med Alsace druerne Riesling, Gewurztraminer og Pinot Blanc. Gården er gennem mange år drevet økologisk og siden 2012 også biodynamisk. Vinfremstillingen sker meget traditionelt bl.a. i store egefade, som er mellem 80 og 120 år gamle. Nicoas mener, at dette giver mere åbne og aromatiske vine.

Anstotz har bemærket sig ved, at vinhuset i Guide Hachettes tre år i træk har fået Coup de Coeur for deres Riesling Westerweingarten, nemlig i årgangene 2007, 2008 og 2009. Westerweingarten er sammen med Glinzberg og Muhlweg huset bedste marker.

Hos Anstotz laves der vine i 4 serier, nemlig de søde vine (Vendanges Tardives og Grains Nobles), lidt Crémant d’Alsace og ellers er de “almindelige” vine opdelt i Vins de Cépages og Vins de Terroir, hvor de sidstnævnte er husets bedste vine. Denne Riesling er husets almindelige og kommer således fra serien Vins de Cépages.

Duftmæssigt er her svag petroleum, citrus og virker ellers lidt fed i udtrykket … fornemmer også lidt nødder. Smagen understøtter fint duftindtrykket, da vinen er lidt federe end Riesling normalt, dog er der også lidt mineralitet, citrus og et let skarphed og fin syre. Lidt kantet i udtrykket, men en rigtig dejlig Riesling.

Forhandles af Skagen Vin og Gastronomi, pris 160 kr.

Vinanmeldelse 4/7  

2 tanker om “2010 Domaine Anstotz & Fils, Riesling, Alsace, Frankrig”

  1. Hej Gôut … og tak for dit indlæg. Og fin blog, selvom du er stoppet. Det er da en synd. Du må tilbage og skrive igen.
    Jeg smagte vinen på en restaurant, så prisen er én, som jeg har fundet hos en forhandler i Danmark … men jo, det virker bestemt til den dyre side. Kan se, at du skriver en pris omkring 7€ … og det er en ganske fornuftig pris for vinen.
    vh Ulrik

Skriv et svar