2018 VignaFlora, Tre Tomoli Rosso Susumaniello, Puglia, Italien

2018 Vignaflora, Tre Tomoli Rosso Susumaniello, Puglia, ItalienMed næste vin skal vi på hælebar … eller i hvert fald til Italiens hæl, hvor vi Noci ved Murge-bakkerne i Puglia finder VignaFlora di Saponari Filomena, som står bag denne 2018 Tre Tomoli Rosso Susumaniello.

Filomena Saponari – der blot kaldes Flora – startede sin lille vingård i 2010 som 42-årig helt fra bunden på et stykke 2 hektar jord, som havde tilhørt hendes morfar Donato Parchitelli. Hun havde egentlig arbejdet som revisor i mange år, men hendes kærlighed til landskabet og vinene erobrede hende definitivt og derfor startede hun VignaFlora i en sen alder.

På jorden plantede Flora Susumaniello-sorten, som ellers hører til i omegnen af Brindisi og alle hendes marker har været drevet 100% økologisk fra begyndelsen.

Denne 2018 Tre Tomoli Rosso Susumaniello er så en af Floras få vine, men altså som navnet siger lavet på Susumaniello druen, der jo egentlig ikke været en særlig populær druesort og ikke anvendt særlig meget, men Flora kan noget specielt.

Vinen er lavet med gæring og maceration i temperaturstyrede ståltanke over 14 dage og efter endt fermentering er vinen blot lagret i ståltankene i hele 18 måneder.

Duften er tør og fed … virker meget sort med blæk, tryksværte, blåbær, sorte kirsebær, sorte modne kirsebær, tæt og intens med nogle lakridspiber, bagepulver, lidt mynte og noget peber.

I munden er der masser af power, men så alligevel med en  imponerende friskhed. Jeg har før smagt Susumaniello, men der var vinen mere tung … det er den bestemt ikke her, hvilket virkelig virker rigtigt godt. Den har en let sødme, fedme og god ren frugt … nogle fede tanniner, let peber og samlet set ret spændende. 92 point.

Forhandles af Estrup & Udsen, hvor en flaske koster 189 kr.

Vinanmeldelse 5/7