2020 Domaine Pierre Richard, Poulsard, Jura, Frankrig

2020 Domaine Pierre Richard, Poulsard, Jura, FrankrigVi skulle også smage de røde vine fra Domaine Pierre Richard og startede med denne lyse og legesyge Poulsard.

Poulsard er en rød, fransk druesort, der specielt findes i Arbois i det nordlige Jura, hvor den bruges til at fremstille både hvide, rosé, røde og mousserende vine.

Poulsard har et tyndt skind. hvorfor rødvine på druen har en nærmest bleg farve … så meget, at de ofte forveksles med rosévine, men derudover har den en sart duft af parfume, et ganske fint indhold af syre, mens tanninerne er få.

Denne 2020 Poulsard fra Domaine Pierre Richard er lavet med druer fra 30 til 40 år gamle vinstokke fra marker med ler og mergel, hvor druerne er høstet manuelt. Vinificeringen er sket udelukkende på ståltanke … både gæringen over en uge og lagringen i ståltanke over 12 måneder.

I glasset er vinen ganske lys og nærmest Pinot Noir transparent, dufter virkelig blomstret med masser af lette og lyse bær, jordbær, lyse kirsebær … virkelig frisk og har også noget blæk, grafit samt en smule krudt.

Smagen er så fin, let og læskende … saftevand for voksne, har godt med jordbærsaftevand, jordbæris og tranebærjuice, har let sødme, lang, lys samt frugtrig eftersmag … det smager sgu godt og det er absolut en vin, som jeg er helt pjattet med. 93 point.

Forhandles af La Cave, hvor en flaske koster 199 kr.

Vinanmeldelse 5,5/7