2012 Domaine Clos Romane, Côtes du Rhône, Rhône, Frankrig

2012 Domaine Clos Romane, Côtes du Rhône, Rhône, FrankrigNæste vin i rækken kom fra Domaine Clos Romane, som ligger Cairanne. Vingården på 30 hektar har været i familien Charancons eje i flere generationer, og drives i dag af det meget talentfulde og sympatiske ægtepar Nadine og Stephane Charancon. Indtil 2010 blev druerne leveret til kooperativet i Cairanne, hvor Stephane Charancon også var vicepræsident.

Men efterhånden blev ønsket om at stå for hele produktionen så stort, at han startede for sig selv i 2011. Ambitionerne om at lave områdets bedste vin resulterede i at de gjorde alle nødvendige tiltag for at følge dette mål, bl.a. ved at bygge topmoderne kælderfaciliteter og investere i det sidst nye og bedste vinifikationsudstyr og frasælge de parceller, som ikke levede op til deres høje kvalitetskrav.

Årgang 2011 blev den første under eget navn og vinene herfra blev lynhurtigt kendte for deres meget høje kvalitetsniveau. Indtil nu laver man 4 vine, denne charmerende Côtes-du-Rhône, en Cairanne Rosé, og huset røde Cairanne, lavet på druer fra vinstokke med en alder på over 50 år og sluttelig husets topvin, Cairanne “Pinarius”.

Gæringen af vinene foregår i betontanke, og vinene lagres derefter i tanke efterfulgt af 12 til 18 måneder i démi-muît (træfade på 600 liter). Denne Côtes du Rhône er lavet på 60% Grenache, 25% Syrah og 15% Carignan, hvoraf sidstnævnte stokke er mere end 80 år gamle.

Duften i denne vin er ganske fantastisk … og for mig en stor del af nydelsen. Den er udpræget animalsk med stald, våd hund, mørke bær, lakrids og kaffe. Smagen er typisk Rhône præget med krydderier, peber, solbær, god balance og stor tørhed. Ikke de store tanniner og vinen er umiddelbart lidt tynd/let i smagen og mangler en smule fylde og kompleksitet. Men dufter herligt, og giver et godt samlet indtryk … og til prisen et super godt køb.

Forhandles af Strobel Vinimport, pris 119 kr.

Vinanmeldelse 4,5/7 

Skriv et svar