2018 Voerzio Martini, Barolo Monvigliero, Piemonte, Italien

2018 Voerzio Martini, Barolo Monvigliero, Piemonte, ItalienNår vi smager vin fra Martini tvillingerne på Voerzio Martini, så vil det da næsten være helligbrøde ikke at smage en Barolo … og det er behændigt klaret med et glas af den nye cuvée Barolo Monvigliero i første årgang.

Monvigliero marken ligger i omkring 380 meters højde på en bakkekam ved byen Verduno, der på modsatte side passeres af floden Tanaro. Betingelserne giver et lidt køligere mikroklima. Samtidig er jordbunden sandet og medvirkende til at levere lette Nebbiolo vine.

Som normalt hos Voerzio Martini foretages der grøn høst en 3-4 gange i løbet af vækstsæsonen for at reducere udbytte og kun stå tilbage med optimalt modne druer. Til denne vin benyttes også alene de bedste druer.

Gæringen sker i rustfrie ståltanke over 14 dage, hvorefter vinen lagrer 2-3 år på en blanding tonneaux og franske barriques, heraf omkring 2/3-dele nye fade.

Uha, hvor Barolo Monvigliero da bare dufter godt og har nærmest en stoisk ro, hvorved man bare lader sig forføre … og tro mig, det vil du blive af denne vin. Det er duftmæssigt ikke så vildt, men roligt og afdæmpet med større lethed, tørrede roser, tør jord, toast, ristede kaffebønder, salvie, lidt trøffel, bagte blommer, sorte kirsebær og jordbær, let mentol … sagte, fin, sart og afdæmpet som en ret dekadent bly rose.

Hvor smager vinen godt … og overraskende drikkeklar. Det er en moden Barolo, hvor frugten er blommer, morbær, jordbær, der har rund og lys syre, en vis saftighed og alt leveres så fint, cremet, blidt, blødt og så med Barolo taninner … tørre og stramme, men med en følsom irettesættelse.

Det er en Barolo, som er svær at blive sur over, for alt spiller og smager umanérlig godt. Jeg er sgu fan og lader omverdenen bare passere revy, men jeg nupper endnu et glas af vinen og hiver med Britt Bendixen entusiasme skiltet med 96 point frem og kommentaren; danser henrivende.

Forhandles af Mr Ruby, hvor en flaske koster 745 kr.

Vinanmeldelse 6/7