Houlberg tester … alle vinene fra Cantina Numa

Cantina Numa ligger en smule nord for Ripatransone under 6 kilometer for Adriaterhavet i Marche vinregionen og drives af Pier Francesco Liberi. Frits fra Winelovers.dk overvejer i øjeblikket en import af vinene og jeg har lovet at fortælle om min vurdering af vinene.

Derfor har Pier Francesco Liberi nu sendt mig mig en kasse med  vinene fra Cantina Numa til en lille test, som jeg hovedkulds så har kastet mig ind i med sædvanlig vinøs nysgerrighed.

Cantina Numa

Lad os inden vi kigger nærmere på vinene også se lidt nærmere på vingården i Marche, der fortsat ikke er så kendt herhjemme, selvom flere og flere producenter i dag satser på kvalitet … herunder altså også Cantina Numa.

Vinhuset drives – som nævnt – af Pier Francesco Liberi, der også kaldes Checco blandt venner. Han er en ung fyr, som vistnok overtog vingården fra sin far, men er startet med selv af lave, flaske og så markedsføre vinene under det tjekkede Cantina Numa navn.

Han driver i dag vingårdenmed hjælp fra sin smukke hustru Fabiana Carrano og de første vine fra Numa er fra årgang 2019.

Pier Francesco har 15 hektar vinmarker, men derudover også 2 hektar olivenlund samt 5 hektar med skove og enge. På vinmarkerne dyrkes hvide sorter som Passerina, Pecorino, Garofanata, Sauvignon Blanc, Chardonnay og de røde sorter Sangiovese, Montepulciano, Pinot Nero samt Alicante.

Alle markerne ligger nærmest rundt om vingården i et landskab præget af bakker og bjerge samt indflydelse fra Adriaterhavet ikke så langt væk. Markerne drives økologisk efter bæredygtige principper.

Vinene

Jeg har smagt alle vinene fra Cantina Numa, men det er dog overkommelig, da de i øjeblikket producerer 5 forskellige vine, men dog med en overraskende imponerende kvalitet. Det er således disse 5 vine, som jeg har smagt

Konklusion

Hvis vi starter med de hvide, så imponerer Numa absolut, for niveauet på alle tre er imponerende og byder på stor kvalitet. Det er formentlig noget af de bedste både Passerina vin og Pecorino vin, som jeg har smagt … selvom jeg – indrømmet – ikke selv har så stor erfaring med vin på disse druer. Men dermed stor Thumbs Up.

Men også rødvinene holder et godt niveau, hvor Rosso Piceno Superiore er en frisk tør vin, som stilmæssigt kan minde lidt om vinene fra fx Umbrien. Den dyrere Numa Rosso Limited Edition virker anderledes, mere intens, stærk og har fortsat en virkelig kæmpestor frugtintensitet.

Men alt det kan du jo læse mere om … links ind til mine beskrivelser og anmeldelser finder du ovenover.