2021 Cantina Numa, Passerina, Marche, Italien

2021 Cantina Numa, Passerina, Marche, ItalienDen første vin fra Pier Francesco Liberi på Cantina Numa var deres Passerina i en årgang 2021, som dog er lavet med tilsætning af små 15% Chardonnay druer.

Her er de 85% Passerina og de øvrige Chardonnay druer høstet fra 15 år gamle vinstokke. Efter høsten er druerne opbevaret i kølerum indtil de når ønskede temperaturer. Derefter presses de og gærer ved en kontrolleret temperatur over 30 dage i store rustfrie ståltanke. Der er vinen så også lagret 3-4 måneder inden aftapning på flaske.

Sikke en fin duft … frisk citrusagtig og så alligevel med fylde, lynghonning, honningmelon, blomsterpollen, sandeltræolie og man fornemmer virkelig en blød, imødekommende vin suppleret med salvie, timian og en lille saltet mineralitet.

Den smager også rigtigt godt … har en fin balance mellem friskhed samt bløde elementer. Der er grillede citroner, lemon, er sødbitter med et godt bid. Der er gule og grønne æbler, mandariner, umodne ferskner og igen en ren mineralitet mellem fyldigheden. 90 point.

Overvejes forhandlet af Winelovers.dk, så vinen er endnu ikke prissat.

Vinanmeldelse 4,5/7 thumbthumbthumbthumb