2020 Voerzio Martini, Barbera d´Alba Ciabot della Luna, Piemonte, Italien

2020 Voerzio Martini, Barbera d´Alba Ciabot della Luna, Piemonte, ItalienMed de næste par vine skal vi retur til Mirko og Federica Martini, som driver vinhuset Voerzio Martini, der ligger i den nordlige del af La Morra med naboer som Andrea Oberto og Roberto Voerzio. Her er det først med en Barbera d´Alba Ciabot della Luna 2020.

Det er en vin, som jeg tidligere har smagt og sidst var det i årgang 2018 og dengang skrev jeg også om huset, etableringen, markerne og Voerzio navnet, der jo klinger dejligt i vinelskeres ører.

Denne Barbera d´Alba Ciabot della Luna er lavet med Barbera fra Voerzio Martinis lille parcel på Ciabot della Luna i 470 meters højde. Ciabot della Luna ligger med en sydvendt eksponering … perfekt for solen med Barbera stokke plantet i 1978.

Vinen er gæret på rustfrie ståltanke over 14-15 dage efterfulgt af malolaktisk gæring og lagring 6-8 måneder på franske barriques på 250 liter, hvoraf 60% er nye og 40% anvendt én gang før.

I næsen er det et beast … mørk og behåret, krydret og tør. Den har klart en italiensk, balsamisk syre og et fadpræg, som virker mindre end i de foregående årgange. Frugten er varm og komfortagtig, mest blommer, brombær og solbær med pænt fylde, hvilket så suppleres med tørt træ … mest cedertræ.

Men smagsmæssigt læner 2020’eren sig op af de tidligere årgange, for Mirko og Federica Martini får en utrolig frisk frugtrigdom frem i deres vine. Det er en sådan nærmest mellemrød, direkte, ren frugt med masser af syre. Der er syrlige kirsebær, brombær, moreller og ribs, har godt med juicy saftighed og slutter med lidt sort-te bitterhed. Vildt niveau. 91 point.

Forhandles af Mr Ruby, hvor en flaske koster 249 kr.

Vinanmeldelse 5/7