2014 Domaine Comte Senard, Corton Grand Cru Les Paulands, Bourgogne, Frankrig

2014 Domaine Comte Senard, Corton Grand Cru Les Paulands, Bourgogne, FrankrigSøren Haumann Jensen fra Theis Vine mente, at man ved en ægte Bourgogne smagning også skulle smage Grand Cru. Det fik han løst med en Corton Grand Cru Les Paulands 2014 fra det lille vinhus Domaine Comte Senard.

Vinhuset drives af den unge Lorraine Senard, men det var hendes oldefar Jules Senard, der i 1957 grundlagde vingården og dengang alene med en lille 2,42 hektar vinmark …  Corton Clos Des Meix, som i dag fortsat kun ejes af familien og er en monopolmark.

Lorraine Senard overtog som 5. generation driften i 2000, men fortsat med hjælp fra hendes far Philippe Senard og sammen har de i dag knap 9 hektar vinmarker med Pinot Noir, Chardonnay samt en smule Pinot Gris. Markerne omfatter bl.a. ​​parceller på prestigefyldte marker som Corton Clos Du Roi, Corton Bressandes og Corton Les Paulands.

I markerne arbejder far og datter udelukkende ud fra bæredygtige og økologiske principper uden brug af kemiske ukrudtsmidler. Druer høstes også med håndkraft, når de er absolut modne og gennemgår en streng selekteringsproces i marken og efterfølgende i vineriet, hvor de primært vinificeres i hele klaser.

Vinene lagres på en kombination af nye og brugte bourgognefade i husets ældgamle kældre, der tidligere var en del af klosteret Abbaye de Sainte Marguerite, der blev bygget i det 14. århundrede af en flok benediktinermunke. Philippe Senard er en entusiastisk tilhænger af indledende kølig udblødning af druerne og temperaturkontrol under gæringsprocessen.

Denne 2014 Corton Grand Cru Les Paulands er lavet med hele klaser og altså helt uden afstikning. Vinificeringen er startet med en kold forgæring og udblødning over 1-3 dage, hvorefter gæringen er sket over 2-3 uger. Efter endt fermentering er vinen lagret 18 måneder på barriques, heraf 50% nye fade.

Det er duftmæssigt en moden og rigtig fin vin, æterisk med læder, umami, skovbund, pottemuld, spejderhagl, svampe samt frugt med jordbær, modne og saftige kirsebær, kirsch, tæt og kropslig, let og ren med en smule vildskab.

Smagen også moden og blød, fylder munden voldsomt, selvom det fortsat er en let vin. Der er samtidig masser af syre … en moden og ganske vild syre, strenge og levende tanniner, der er ætsende gode og irettesættende. 95 point.

Forhandles af Theis Vine, hvor en flaske koster 849 kr. ved køb af 6 flasker.

Vinanmeldelse 6/7