2019 Castelfeder, Pinot Nero Glen, Alto Adige, Italien

2019 Castelfeder, Pinot Nero Glen, Alto Adige, ItalienJeg havde gemt det bedste til sidst … 2 Pinot Nero vine fra Castelfeder og begge endda enkeltmarksvine, hvor den første er denne 2019 Pinot Nero Glen.

Glen er Castelfeders historisk vigtigste vinmark og huset grundlægger Alfons Giovanett har siden 1969 investeret i marken  med dens specielle kombination af undergrund med ler og kalksten og et særligt godt mikroklima. Marken ligger i 450-750 meters højde, hvilket skaber ideelle betingelser for at dyrke Pinot Nero. Vinstokkene er 10-30 år gamle og druerne er høstet med et udbytte på 50 hektoliter pr. hektar.

Efter høsten er gæring og maceration sket i rustfrie ståltanke over 10-14 dage, hvorefter vinen er lagret 12 måneder på barriques før aftapning og yderligere 3 måneders lagring på flaske. På flasken kan man i øvrigt se jernbanebroen over Val di Fiemme, som ikke længere anvendes. Fra broen kan man se 85% af alle vinmarker i Sydtyrol.

I glasset er vinen herlig transparent … lækker mellemlys teglfarvet og samtidig strømmer der liftlige noter op af glasset målrettet mod din næse med landlig, animalsk, blød, lys og rund frugt, jordbær og kirsebær, egentlig ganske frisk i duften suppleret med marcipan, mælkechokolade, sødme samt en fin, æterisk luftighed. Elegant.

Smagsmæssigt er det også fin, luftig og frisk Pinot Nero, hindbær, tranebær, rabarber og jordbær, let, saftig og med en småbitter syre, virkelig slank, fin … tanninerne er også fine, slanke og lette, mens der kommer lette krydderier og lidt peber frem i eftersmagen. Det er sgu da en lækker vin.

Forhandles af Italux, hvor en flaske koster 144 kr.

Vinanmeldelse 5,5/7