2019 Castelfeder, Pinot Nero Buzhholz, Alto Adige, Italien

2019 Castelfeder, Pinot Nero Buzhholz, Alto Adige, ItalienDen sidste Pinot Nero fra Castelfeder var ligeledes en enkeltmarksvin, nemlig deres Pinot Nero Buzhholz og dermed søstervin til Glen.

Buzhholz er en anden af Castelfeders marker og ligger stejlt i 440-500 meters højde i den sydlige del af Sydtyrol lige ovenover den lille by Salorno. Markten ligger perfekt placeret med optimal soleksponering og med vinstokke 25-60 år gamle.

Vinen er lavet præcis som Glen, altså med gæring og maceration i rustfrie ståltanke over 10-14 dage, hvorefter vinen er lagret 12 måneder på barriques før aftapning og yderligere 3 måneders lagring på flaske.

På den vin viser etiketten et billede af hofnaren og mundskænken Perkeo, som arbejde for Kurfürst Philip von der Pfalz og samtidig var ansvarlig for den fyrstelige vinbeholdning.

Ifølge legenden var Perkeo i stand til at drikke indholdet af et 200.000 liter egefad, men blev derefter syg, hvorfor lægen rådede ham til at drikke et glas vand … og efter den første tår, så faldt han død om.

Castelfeders Pinot Nero Buzhholz 2019 er lidt lysere i glasset end Glen, mens duften har lidt af den samme animalske og landlige side, men her blot mere grøn, mens frugten fortsat er jordbær, kirsebær, mens fadpræget ikke mindre og knap så tungt. Det gør umiddelbart aromaerne mere renfrugtet og man dufter nærmest også pressede grønne blade, hvilket giver mere kant.

I munden er Buzhholz også lige en tand mere syrlig og grøn, men atter er det med en frisk, lys frugt med tranebær, rabarber, hindbær og jordbær, syrlige drops, grapebitterhed, bitre druekerner, peber, stringent syre. afdæmpede tanniner … og absolut bare godkendt.

Forhandles af Italux, hvor en flaske koster 130 kr.

Vinanmeldelse 5,5/7