2009 Rochioli Vineyards & Winery, Estate Pinot Noir, Californien, USA

2009 Rochioli Vineyards & Winery, Estate Pinot Noir, Californien, USAAftenens sidste Pinot Noir blev denne Estate Pinot Noir fra vinhuset Rochioli Vineyards & Winery, som ligger ved byen Healdsburg, tæt på Russian River i Sonoma County.

Rochioli Vineyards & Winery har været i familiens eje i 3 generationer og blev grundlagt i 1938, da Joe Rochioli Senior købte den jord, som han i lang tid havde passet. Han havde fremsyn nok til at vide, at jorden i Russian River Valley en dag ville producere nogle af verdens største vine. Hans søn Joe Junior videreførte denne vision, og i dag har vingården et fortjent ry, som én af Sonoma County fineste vingårde. Joe Junior driver gården sammen med 3. generation, sønnen og vinmageren Tom Rochioli.

Rochioli familien laver kun enkelt-sort vine, som udtrykker de unikke terroir, som familien råder over i hjertet af Russian River Valley. Rochiolis vinmarker er legendariske, for udover familiens egne populære enkeltmarks og estate-vine, så har topproducenter som Williams Selyem, DuMOL og Hanzell opkøbt druer fra Rochioli-vinmarkerne og fremstillet vine, som har udødeliggjort navnet Rochioli i vinens verden.

I alt råder Rochioli over 65 hektar af de bedste beliggende vinmarker i Russian River Valley centreret på begge sider af den lille, snoede Westside Road, som følger flodens bugtninger sydvest for byen Healdsburg. Vinmarkerne er opdelt i fire mindre vinmarker, nemlig River Block, Mid 40, Little Hill og Sweetwater, og Rochioli fremstiller foruden sine estate-vine og enkeltmarksvine også såkaldte block-vine, hvor mindre og særligt udsøgte sektioner af vinmarken vælges ud og lægger druer til husets allerbedste vine.

Rochioli er en af de få producenter, som år efter år leverer vine, der skiller sig ud fra mængden, og som konsistent er blandt anmeldernes favoritter med scorer, som hyppigt sniger siger op omkring eller over de 95 point. Stilen i Pinot Noir-vinene er tydelig frugtdreven med de karakteristiske Pinot Noir-indslag af vilde skovbær, mørke stenfrugter, anis, hvid peber og kardemomme. Vinene spænder fra medium til stor fyldighed og har en blød og rund struktur.

Hovedparten af ​​druerne til denne Estate Pinot Noir er fra Sweetwater marken. Lagret på fransk eg i 15 måneder.

Duftmæssigt meget animalsk med noter af mejeri, A38, kærnemælkssuppe, sødmælkskalv, mørke kirsebær, krydderier og godt med kraft, som afslører at vinen ikke er fra Europa. Smagen er solbær, hindbær, lidt peber, urter, god intensitet … meget fyldig eftersmag. Nok den bedste af aftenens Pinot Noirs … vakler lidt mellem 4,5 eller 5 Thumbs Up.

Fås hos KK Wine, pris 288 kr.

Vinanmeldelse 4,5/7 

Skriv et svar