2009 Melville Vineyards & Winery, Estate Pinot Noir, Californien, USA

2009 Melville Vineyards & Winery, Estate Pinot Noir, Californien, USAVidere til næste Pinot Noir, en 2009 Estate Pinot Noir fra Melville Vineyards & Winery, som ligger lidt øst for byen Lompoc … igen ikke så langt fra danskerkolonien Solvang, som vel ligger 15 km. sydøst for Melville Winery. Måske man skulle emigrere til Solvang, for der er da vist mange dejlige vinproducenter i det område.

Melville blev startet tilbage i 1996 af Ron Melville, som oprindeligt var en succesfuld forretningsmand indenfor den finansielle sektor, bl.a. som medlem af Pacific Stock Exchange. Han havde en særlig kærlighed for havearbejde … og vin. I 1987 begyndte Ron af studere vinavl, og så begyndte vinproduktionen efterfølgende i Sonoma County’s Knight’s Valley, hvor han dyrkede Chardonnay, Merlot og Cabernet Sauvignon, som blev solgt til vinhuse som Geyser Peak Winery, Dry Creek Vineyards og Chateau St. Jean.

Rons kærligged for de burgundiske vine bragte ham imidlertid til Lompoc i det vestlige Santa Ynez Valley, hvor han så i 1996 købte omkring 33 hektar vinmarker, hvor han plantede ikke færre end 14 forskellige kloner af Pinot Noir og 4 forskellige kloner af Chardonnay. Senere har Ron også sammen med sine 2 sønner Chad og Brent Melville tilplantet marker med Rhône druer som Syrah og Viognier.

Melville’s vinmager er ingen ringere end Greg Brewer, som også sammen med Steve Clifton har kultvineriet Brewer-Clifton. Greg er af Robert Parker i 2001 udgaven af The Wine Advocate blevet listet som én de tre bedste amerikanske vinmager.

Denne 2009 Estate Pinot Noir kommer fra ikke mindre end 16 forskellige Pinot Noir kloner, og har lagret på brugte franske egetræsfade. Lad os smage på vinen.

Duftmæssigt lidt kirsebær, syrlige rabarber, grønne noter … eucalyptus, urter, pibetotak og en smule læder. Smagen er fyldig med lidt peber … faktisk er vinen meget kraftig, og det er umiddelbart svært at tro, at der er tale om en Pinot Noir, således er der også et markant højere tanninindhold, og vinen sidder på fortænderne. Der er sgu da saft og kraft … men mangler Pinot Noir’s finesse og elegance.

Fås hos KK Wine, pris 226 kr.

Vinanmeldelse 4/7 

Skriv et svar