2010 Couloir Wines, Straight Line Mendocino County Pinot Noir, Californien, USA

2010 Couloir Wines, Straight Line Mendocino County Pinot Noir, Californien, USAEndelig tid til de røde vine, og til min store glæde skulle vi starte med 3 Pinot Noir vine, hvoraf den første var denne Mendocino County Pinot Noir fra Jon Grants vinhus Couloir Wines, som ligger i byen St. Helena, ca. 15 km. øst for Santa Rosa.

Couloir Wines er stiftet af vinmageren Jon Grant, som til dagligt også er assisterende vinmager på Turley Wine Cellars. Jon har tidligere arbejdet i kældrene på nogle af de bedste vingårde i Napa Valley, herunder PlumpJack Winery, Corison Winery og også hos Robert Mondavi.

Jon var oprindeligt først interesseret i skiløb, og havde et bijob som i en vinbutik i Snowbird i Utah. Her startede interessen for vin, og det førte til, at Jon flyttede til Napa Valley, hvor han først fik arbejde hos Robert Mondavi Winery som Direct Marketing Koordinator. I løbet af den periode finpudsede han sin gane ved løbende smagende vine fra hele verden, bl.a. ud fra en håndfast tro på, at det er vigtigt at kende alt om vinens potentialer og kompleksiteter.

Siden fulgte et arbejde som assisterende vinmager hos Cathy Corison fra Corison Winery, og siden hos Plumpjack Winery i Oakville, hvor han hjalp Nils Venge med at producere Estate og Reserve Cabernet Sauvignon.

På sin egen vingård laver Jon vine i 2 serier, topvinene som bare hedder Couloir Wines og en lidt billigere serie vine, som kaldes Straight Line.

Druerne til denne Pinot Noir, husets basis Pinot kommer fra markerne Anderson Valley, Monument Tree, Londer og Roma. Vin lagres 11 måneder på fransk eg, heraf 40% nye. Der er alene produceret 550 kasser af denne årgang 2010.

Duftmæssigt en rigtig koldklima Pinot Noir, hvor duften er grønne blade, salvie, urter, eucalyptus, peber, eg og mørke kirsebær. Smagsmæssigt har jeg noteret hindbær, jordbær, lidt peber, brændt eg, bløde tanniner, let perlende på tungen og en fin mellemlang eftersmag … måske med en anelse alkohol. Jeg er ikke “blown away”, men det er sgu fornem Pinot i forhold til de mange fede og alt for solrige Pinot Noirs, som ellers kan fås i USA.

Fås hos KK Wine, pris 195 kr.

Vinanmeldelse 4,5/7  

Skriv et svar