2014 Weingut Laible, Durbacher Plauelrain Am Bühl Spätburgunder GG, Baden, Tyskland

2014 Weingut Laible, Durbacher Plauelrain Am Bühl Spätburgunder GG, Baden, TysklandJeg har tidligere i 2017 smagt en 2015 Durbacher Plauelrain  Spätburgunder fra Weingut Laible og den imponerede mig ingenlunde. Men det gør denne Durbacher Plauelrain Am Bühl Spätburgunder Große Gewächs imidlertid godt og grundigt.

Weingut Laible eller måske rettere Weingut Andreas Laible holder til i Durbach i Baden … og kan nemt blive forvekslet med Andreas’ broders vinhus, som jo hedder Weingut Alexander Laible, hvilket selvfølgelig ikke er helt underligt. De kommer fra samme vinfamilie og har lært at lave vin sammen.

Laible familien har nemlig siden 1672 været vinbønder i 13. generationer, så det var oplagt, at brødrene Andreas og Alexander også skulle være vinproducenter. Og det blev Andreas, der overtog driften af familiens vingård, mens Alexander selv måtte ud at købe en vingård. Alexander på Weingut Alexander Laible er vi faktisk stødt på mange gange her på bloggen med sine vine.

Andreas derimod viderefører Weingut Laible sammen med far senior, der i øvrigt også hedder Andreas for at gøre forvirringen total. Men faktisk hedder den unge winzer Andreas Christian, hvis vi skal være helt korrekte og det gør det måske lidt nemmere.

Andreas Christian og far Andreas ejer samlet omkring 7,5 hektar vinmarker ved Durbach, primært parceller på marken Durbacher Plauelrain … en meget stejl skråning, hvor de bedste parceller er Große Lage markerne  Plauelrain Am Bühl samt Plauelrain-Stollenberg

De laver årligt 45.000 flasker vin, specielt hvidvine på Riesling og Weißerburgunder, men altså også lidt rød, men det er klart de hvide vine, som huset er kendt for. Vinhuset er medlem af VDP, så vinene er helt klassisk opdelt i Gutswein, Ortswein, Erste Lage og Grosse Lage.

Der er ingen oplysninger om produktionen af vinen … ja faktisk ser det ud til, at de i dag slet ikke laver Große Gewächs Spätburgunder  mere, for prislisten afslører alene Gutsweine og Erste Lage rødvine, mens denne GG vin slet ikke fremgår. Fra Am Bühl marken laver Laible nu kun Riesling, Chardonnay og Grauer Burgunder.

Nevermind … vi springer så direkte på smagsnoterne.

Men det dufter vildt godt … sådan først med en mælket aroma suppleret med flæsk, babyfedme, mørke kirsebær, amaretto bær, brombær, meget ren og luftig i duftene, men også med fadnoter som vanilje og så blomsterpollen, estragon, sten og mineraler. Dermed bliver det bestemt ikke en feminin Spätburgunder, men med en anelse mere tyngde.

Men det hele leveres så blødt og cremet, at du bliver svag i knæene, masser af ren og frisk frugt, kirsebær, brombær med en lille, småsød bitterhed … skaber virkelig et zen øjeblik og smager monstergodt. Det er Spätburgunder, som gør dig afslappet og glad.

Vinene fra Weingut Laible forhandles af Bichel Vine, men denne er ikke i sortimentet og prisen kender jeg ikke.

Vinanmeldelse 6/7