2017 Weingut Nelles, Ruber Spätburgunder Trocken, Ahr, Tyskland

2017 Weingut Nelles, Ruber Spätburgunder Trocken, Ahr, TysklandI en lille føljeton – som på tysk hedder serialize – omkring Weingut Nelles er jeg nået til vin nummer 2 ud af i alt 9 – ja der venter masser af spændende sager – og det er Nelles 2017 Ruber Spätburgunder Trocken.

Ruber betyder rubinrød på latin og beskriver sgu godt vinens farve … svag transparent med nogle kraftige farver, der – som sportskommentatoren Poul Erik Andersson vil sagt – changerer mellem bordeaux-violette-lilla farver og er efter klassifikationen i VDP en Gutswein, altså en basisvin, men en flot en af slagsen.

Vinen er lavet ved, at druerne først afstilkes, hvorefter de så ligger i kold maceration i 3 dage inden spontan gæring ved lav temperatur, presning og efter endt fermentering er vin så lagret 12 måneder med bærmen på 1.000 liter store, brugte egefade,

Ganske røget næse, masser af Ahr personlighed, animalsk stald, sødme, kirsebær, hindbær, ribs … let og fin med klare fadnoter samt nelliker, blæk, kanel, krydderier, våd maling, tobak, hvid peber og så virker den endda en smule moden i frugten. Selvom det fortsat er stramt og tæt, så er vinen klart finere, har mere finesse og man mærker, at vi er røget et lille nøk af stigen i forhold til Nelles Schieferboden Spätburgunder.

Det er smagsmæssigt en frisk og syrlig vin … masser af let frugt, kirsebær, hindbær, faktisk lidt bitter i frugten, krydderierne er fine, syren utrolig frisk, energisk og endda stærk og der er samtidig også nogle tørre tanniner, som sætter sig i ganen. Det er syrlig, men der er også sødme, som gør vinen en kende læskende og det smager bare virkelig godt … et lille step op fra forrige. Smagen er lidt mere rund, fin og kanterne slebet lidt mere af. Dermed balancerer vi bare lige mellem 4,5 og 5 fingre.

Vinene fra Weingut Nelles forhandles af Højbjerg Vine, hvor en flaske af denne vin koster 169 kr., mens prisen er 149 kr. ved køb af 6 flasker.

Vinanmeldelse 5/7