2017 Weingut Robert Weil, Kiedrich Gräfenberg Riesling GG, Rheingau, Tyskland

2017 Weingut Robert Weil, Kiedrich Gräfenberg Riesling GG, Rheingau, TysklandEn 2017 Kiedrich Gräfenberg Riesling Große Gewächs fra Weingut Robert Weil var den første vin i glasset ved det store europamesterskab i tør Riesling. Den var også med i feltet sidste gang, vi afholdte et tilsvarende stort mesterskab, dengang med årgang 2016.

Det er også et vinhus, som jeg har smagt vine fra mange gange og samtidig også selv har besøgt tilbage i 2017. Besøget hos det fantastiske vinhus i Rheingau kan du læse om i blogindlægget Besøg hos Weingut Robert Weil … veldrevet Kiedricher magtfaktor.

I indlægget er der også masser af fotos fra vort besøg og rundvisning på den virkelig smukke vingård, der ligger i byen Kiedrich godt nede af en stejl sidevej.

Denne Kiedrich Gräfenberg Riesling Große Gewächs er lavet af druer fra marken Kiedrich Gräfenberg, der er en stejl sydvestvendt skråning med en stigning på op mod 60%. Jordbunden består af skifer og grus, og er derfor meget veldrænet.

Sammen med den velventilerede placering giver det ekstremt sunde druer, som håndplukkes i begyndelsen af november. I vineriet starter gæringen spontant med druernes naturlige gærstammer. Gæringen sker i store egefade og der lagres vinen også en periode. Vinen har 5,9 gram restsukker pr. liter.

Hvor er det sjovt at læse mine smagsnoter fra sidst … altså på 2016’eren, for den minder faktisk rigtigt meget om mine noter denne gang på 2017’eren, bl.a. med lidt omkring det lette, feminine og næsten neutrale i vinen.

Næsen er bestemt – som sidst – ikke eksplosiv eller intens, men i stedet meget let, feminin og sart med fersken, pærer, lime, lidt nøder, blomster og æblesyre. Ved siden af de andre i samme sæt, så drukner aromaerne faktisk en smule … meget mager, spinkel og næsten helt skrøbelig.

Smagen er lidt i samme boldgade, meget sart, pæn og poleret, men fortsat med præcis, skarp og sprød smag, masser af syre, sur citron, nogle lette krydderier og en svag sødme. Der er en bitterhed, som er mindre udtalt end i 2016’eren, men dog fortsat et lille mineralsk svirp i slutfasen, hvilket bestemt klæder vinen.

Forhandles af Jysk Vin, hvor en flaske koster 465 kr., mens prisen er 395 kr. ved køb af 3 flasker.

Vinanmeldelse 5,5/7