2007 Baracchi, Ardito IGT, Toscana, Italien

2007 Baracchi, Ardito IGT, Toscana, ItalienMed næste toscanske vin rykker vi lidt længere ind i landet til byen Cortona, omkring 20 km. syd for Arezzo. Her finder vi nemlig Azienda Agricola Baracchi, som ligger på en smuk skråning lige øst for Cortona med en vidunderlig udsigt over Valdichiana dalen.

Vingården er på 60 hektar jord, heraf består de 22 hektar af vinmarker, som er opdelt på tre parceller; San Martino,
Gabbiano og Montanare, der alle med sydlig eksponering lader druerne modnes fuldt ud. Og på markerne dyrkes druesorterne; Sangiovese, Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon og Trebbiano.

Ejendommen er en typisk toscansk villa, som daterer sig helt tilbage til det 17. århundrede og var hjemsted for den berømte digter Antonio Guadagnoli. Nu er ejendommen fuldstændig restaureret og omdannet til vingård, restaurant og vin-resort. Og sikke omgivelser for et resort og Il Falconiere restauranten, som den hedder, for de gamle olivenlunde og nye vinmarker omgiver ejendommen.

Det hele ejes og drives af Riccardo Baracchi sammen sønnen Benedetto, og de har fortsat traditionen med vinfremstilling på ejendommen.

Ardito er gårdens topvin, lavet på 50% Syrah og 50% Cabernet Sauvignon med 22 måneders fadlagring. Der laves årligt 10.000 flasker af vinen.

Duftmæssigt er der mørke nuancer, blommer, dæk, lakrids, krydderier, vanilje, lidt peber og mørk chokolade. Smagsmæssigt  ikke så meget tannin som de øvrige vine, men tæt frugt, fin syre og en omgang peber i eftersmagen. I forhold til Sangiovese vinene, så er det ikke helt min smag, men det er velproduceret vin, ingen tvivl om det.

Købt hos Toscavini, pris 249 kr.

Vinanmeldelse 4/7 

Skriv et svar