2013 Clos des Fous, Subsollum Pinot Noir, Cachapoal Valley, Chile

Lidt Pinot Noir har jo aldrig skadet nogen … og her er det vinen Subsollum Pinot Noir fra det chilenske vinhus med det franskklingende navn Clos des Fous. Og denne Pinot Noir skadede heller ikke mig … tværtimod.

Clos des Fous opstod oprindelig som en skør idé blandt 4 venner, som var trætte af at høre på, at der ikke kunne laves god vin i Chile. De var selv alle født i Chile og troede meget på mere ukendte områder som Bio Bio, Itata og Cauquenes, så i 2008 startede de projektet Clos des Fous.

Jeg har skrevet om vinhuset tidligere, bl.a. da jeg smagte deres Chardonnay Locura 1 og deres Cauquenina. På de blogindlæg kan I også læse mere om vinhuset og de 4 venner Pedro Parra, Paco Leyton, Francois Massoc og Albert Cussen.

Lad os i stedet kigge nærmere på denne Subsollum Pinot Noir, som er lavet på Pinot Noir druer fra to marker i to forskellige områder, nemlig marken Pucalán i Aconcagua dalen i Malleco med sandet jord og marken Latufa ved Traiguén i Cachapoal, hvor undergrunden er præget af vulkanske sten.

Alle druer er høstet manuelt og vinen er vinificeret i rustfrie ståltanke. Vinen skulle – efter sigende – alene være lagret på stål og har slet ikke set fadlagring på eg.

Duften er ganske fin … lidt varmt udtryk med søde kirsebær, jordbær og hvid peber. Der er lidt syre, tynde tanniner, jern og en svag bitterhed. Det er klart oversøisk i udtrykket, selvom man forsøger at lave en mere europæisk stil i vinen.

I munden en let og syrerig vin. Den er ikke så opulent, som man måske kunne forvente, men egentlig okay fin og elegant af en oversøisk Pinot Noir. Der er noget stringent, klart og let over vinen, men måske også lidt kantet i udtrykket.

Købt hos Bichel Vin, hvor en flaske koster 130 kr.

Rating 4,5/7