2012 Weingut Willi Schaefer, Graacher Domprobst Riesling Auslese, Mosel, Tyskland

Jamen for helvede … bare nogle få år i en mørk, kold vinkælder eller i et vinkøleskab løfter sådan en Riesling som denne 2012 Graacher Domprobst Riesling Auslese endnu et par niveauer op. Og nu begynder fuglene så småt at synge virkelig smukt.

Og det er virkelig skønsang fra det yndigste jomfrubur og vi er nu helt oppe under loftet, så jeres gode vinblogger er bestemt igen ganske begejstret. Det skal i øvrigt supplerende oplyses, at vinen har nummer #11, og det er også min karakter på den gamle 13-skala … 11 med pil op … eller har vi måske endda at gøre med et rent 13 tal?

For – oh my god – nu er der tonsvis af petroleum, næsten botrytisagtige noter, rund, landlig og rustik med nøddenektar, æblemos – nærmest med fløde – blomster samt et hav af sammenpressede eksotiske frugter … næsten en maggiterning af fersken, ananas, tørrede abrikoser, vingummibamser og en slat æbler og nogle blide, hvide kalkmineraler.

Nu begynder smagen også for alvor at folde sig helt ud, og den smager langt mere afrundet, moden og voksen end den unge 2015’ner.  Og fortsat ingen tunge ben, men lethed, luftighed og friskhed, lav alkohol, kalk samt smag af modne æbler, de eksotiske frugter, kamillete og honning. Spitzenklasse. Far er glad … meget glad.

På billedet ovenfor kan I for øvrigt se holdet, som plukkede alle druerne i 2012. Vi takker herfra.

Forhandles af Vinova, hvor prisen er 375 kr.

Rating 7/7