2015 Weingut Willi Schaefer, Graacher Himmelreich Riesling Auslese, Mosel, Tyskland

Næste Auslese fra den nye og – ifølge Christophe Schaefer store – 2015 årgang blev denne Graacher Himmelreich Riesling Auslese … endda hvis det skal være helt korrekt nummer #4, da der tilsyneladende også laves flere Auslese fra Himmelreich marken.

Det blev faktisk også smagningens sidste vin fra 2015 årgangen. Og ja … jeg kan godt tilslutte mig Christophe Schaefers påstand om, at det er en flot årgang. Jeg ved ikke, om den er større end tidligere år, dertil er min referenceramme nok for spinkel, men ingen af vinene skuffede på nogen måder … tværtimod. Jeg er nok lidt blown away over kvaliteten.

Denne Graacher Himmelreich Riesling Auslese er overordnet lidt mere syrlig, har mere frisk æble og bitterhed end Wehlener Sonnenuhr. Hvad man er mest til, er selvfølgelig en smagssag, men jeg hælder klart imod Wehlener Sonnenuhr. Med mere syre i denne Himmelreich har denne derimod måske bedre gemmepotentiale?

Der er i næsen tonsvis af tæt eksotisk frugt, fersken, ananas, lime, grape, akaciehonning, hvide blomster samt lidt marcipan. Virkelig tæt … måske endda tættere end Wehlener Sonnenuhr.

Smagen er også mere æbler, mere syre, mere bitterhed, lækker cremet og saftig, sød og omfavnende. Cremet, fyldig og fortsat med Schaefers utrolige lethed, elegance og luftighed. Der er selvfølgelig også godt med sukker, nektar og lækkerhed i vinen.

Forhandles af Vinova, hvor prisen er 325 kr.

Rating 5,5/7