2015 Weingut Willi Schaefer, Wehlener Sonnenuhr Riesling Auslese, Mosel, Tyskland

Herefter gik der rent Auslese i Weingut Willi Schaefer smagningen … og første af slagsen – hvis der ses bort fra den magiske 1976’er – blev denne Wehlener Sonnenuhr Riesling Auslese og dermed også dagens første – og eneste – vin fra Schaefers parcel på Wehlener Sonnenuhr.

Wehlener Sonnenuhr marken er også en af de legendariske marker i Mosel. Marken er på hele 50 hektar og andre store producenter som Weingut Dr. Loosen, Weingut Markus Molitor, Weingut S. A. Prüm, Weingut Reichsgraf von Kesselstatt, Weingut Joh. Jos. Prüm, Weingut WWE. Dr. H. Thanisch – Erben Müller-Burggraef og mange flere har parceller på marken

Den har måske en særlig tilknytning til Prüm familien, idet soluret på toppen af vinbjerget – som marken er opkaldt efter – faktisk er bygget af én af Prüm forfædrene, nemlig Jodocus Prüm.

Han byggede i 1842 et solur på toppen af hver af de bedste vinmarker i Wehlen og Zeltingen, således vinavlerne kunne se, hvad klokken var. Deraf fik vinmarkerne også navnene Wehlener Sonnenuhr og Zeltingen Sonnenuhr.

Netop Wehlener Sonnenuhr er meget berømt for sine vine. Marken ligger på en stejl bakke med optimale solskinsforhold, hvilket giver nogle af de bedste vine i Wehlen. Jordbunden er rig på skifer og mineraler.

Desuden løber der små, underjordiske vandløb under marken, hvorfra stokkene henter deres vand via et dybt rodnet. Dette stresser vinstokkene, og får dem til at producere færre druer, som til gengæld har en høj koncentration af frugt, og således en højere kvalitet.

I 2015 fik Christophe alene druer til 1 foudres med Riesling Auslese fra Wehlener Sonnenuhr marken og vinstokkene på Schaefers parcel er også forholdsvis nye. Det forhindrer dog ikke, at give en helt fantastisk vin.

Duften er nu endnu tættere og mere intens end hos Spätlese vinene. Det er eksotisk frugt, fersken, ananas, mandariner, svag citrus, blomster, skifer og virker fortsat let, selvom der også blander sig noter af akaciehonning og andet godt nektar.

Smagsmæssigt imponeres man igen af Willi Schaefers lethed i vinene … imponerende, at en Auslese slet ikke virker tung eller at sødmen bliver en tak for dominerende. Der er langt mere elegant end jeg havde forestillet mig. Syren er flot og afbalanceret … sidder bare rank og flot i munden, luftig og med lang varighed. Det er simpelthen fremragende.

Forhandles af Vinova, hvor prisen er 330 kr. Køb og gem denne vin i 5-10 år … så vil du blive belønnet mangefold.

Rating 6/7