2015 Weingut Willi Schaefer, Graacher Domprobst Riesling Spätlese #5, Mosel, Tyskland

Og næste vin blev netop 2 583 154 05 16 … igen en Graacher Domprobst Riesling Spätlese, men her i #5 udgaven, hvor druerne kommer fra en anden del af Graacher Domprobst marken end ved forrige vin.

Graacher Domprobst er – som nævnt i et tidligere blogindlæg en af de bedste vinmarker i Graach. Navnet referer til Domprovsten af Trier, som frem til sekulariseringen – adskillelsen – af kirke og stat i det 19. århundrede fik en tredjedel af den indbetalte vinskat i Graach.

Domprobstmarken er kendetegnet ved en skiferholdig overflade med en ler- og kalkholdig undergrund, der fungerer perfekt som dræn og sikrer vinstokkene får rødderne godt ned i undergrunden på den stejle vinmark.

Og selvom denne 2 583 154 05 16 på mange måder har rigtigt meget til fælles med 2 583 154 10 16, så er der – indrømmet – sgu alligevel forskel.

Skal vi starte med duften, så finder jeg klart nogle andre aromaer. Det er som om, at #5’eren er mere landlig, mere frisk og luftig. Igen er der en herlig kompleks og aromatisk næse … petroleum, tæt og intens, eksotisk frugt, fersken, mango, mandariner, citroner sammen med blomster og mineraler.

Smagsmæssigt er den også knap som tung i smagen som #10’eren, men fortsat med jern, stål, honningsødme, stenet og kalket mineralitet og en sindssygt præcis syre igen. Eftersmagen flot, lang og dagdrømmende god. Hmmmm.

Forhandles af Vinova, hvor prisen er 240 kr.

Rating 5,5/7