2013 Weingut Willi Schaefer, Graacher Domprobst Riesling Auslese, Mosel, Tyskland

Ifølge Christophe Schaefer var 2013 et virkeligt godt år for Spätlese og Auslese, selvom 2012 for tysk Riesling egentlig generelt rates højere end 2013. Derfor skulle vi selvfølgelig også smage Graacher Domprobst Riesling Auslese i årgang 2013, måske også for at vurdere, hvordan 2015’eren vil smage om et par år.

Jeg må indrømme, at Willi Schaefer smagningen … specielt hans Auslese vine har åbnet mit sind endnu mere for denne type vine. Jeg er imponeret over det lethed, syre og elegance, som Schaefer formår at stoppe i vinene.  Jeg er sgu solgt … ren voksenslik for feinschmeckere.

Denne 2013 synes jeg nu ikke er bedre end 2012’eren, men det er jo selvfølgelig individuelt … og blot min ydmyge mening. Men vi er bestemt igen oppe i det øvre luftlag, for den smager sgu ret himmelsk. Vinen er i øvrigt udgaven #14, som kommer fra den allerbedste del af Schaefers parcel på Graacher Domprobst.

Næsen er i min optik knap så gavmild som 2012’eren, selvom der bestemt både er petroleum, godt med mineraler samt eksotiske frugt … næsten honningkandiserede frugter, blomster og en pivskarp syre.

Igen total lækker smag med en fremragende balance mellem sødme, syre, intensitet og dybde, lethed, luftighed samt moden frugt, honning og nektar. Total smuk vin.

Forhandles af Vinova, hvor prisen er 525 kr.

Rating 6/7