2014 Domaine Michèle & Patrice Rion, Bourgogne Les Bons Bâtons, Bourgogne, Frankrig

Så blev endelig rigtig rød Bourgogne, altså på Pinot Noir og fra et fabelagtig vinhus, som jeg er stødt på tidligere, nemlig Domaine Michèle & Patrice Rion, Her har vi fat i Rions Bourgogne Les Bons Bâtons.

Domaine Michèle & Patrice Rion ligger i byen Nuits-Saint-Georges og blev grundlagt i 1990 af Michèle og Patrice Rion, oprindeligt med kun én hektar vinstokke. I dag er vingården på 6 hektar, fordelt på en lang rækker marker i bl.a. Chambolle-Musigny, Nuits Saint Georges og Vougeot.

Patrice kommer fra en familie af vinproducenter i Prémeaux og Vosne-Romanée nær Nuits-Saint-Georges. Patrice var indtil september 2000 sideløbende kældermester på Domaine Daniel Rion & Fils. Patrice har arbejdet med vin siden 1977.

Siden 2005 har Patrice og Michèles søn Maxime også deltaget i driften efter han færdiggjorde hans uddannelse til ønolog i Dijon. Derudover har Maxime også været i lære hos Nadine Gublin i Meursault, Hubert de Bouard i Saint Emilion og Dr. Neil McCalum i Martinborough på New Zealand.

Domaine Michèle & Patrice Riondrives efter biodynamiske principper og Patrice stiller samme krav til de avlere, der leverer druer til nogle af hans mange vine.

Patrice søger elegancen i vinene, hvilket opnås gennem en meget streng selektion af druer, både i marken og 2 gange i kælderen inden vinifikationen. Fuld afstilkning af druerne. Maceration uden svovl inden vinifikation bidager til ekstraktion af de frugtrige Pinot Noir elementer.

Jeg har tidligere smagt vinen Nuits-St-Georges 1’er Cru Clos Des Argilléres i både årgang 2006 og 2007. Det er simpelthen fabelagtig vin og lad os se, om det også er tilfældet med denne Bourgogne Les Bons Bâtons.

Druerne til vinen kommer fra marker lige uden for Chambolle-Musigny, ja faktisk mellem Gilly-les-Citeaux og Chambolle-Musigny. Marken er på 0,6 hektar med kalkrig lerjord og marken er ejet af Patrice Rion selv.

Marken dyrkes biodynamisk, men er dog ikke certificeret. Vinstokkene har en alder på ca 40 år og gennemsnitligt udbytte ligger på omkring 35-40 hektoliter pr. hektar. Vinen er fermenteret i åbne rustfrie ståltanke i omkring 3 uger og modnet på egefade i 15-16 måneder.

Duften har en slags gødet, gærende syrlighed, grønne vinblade, aromatisk og let animalsk med armsved, dårlig ånde, karklud, røg, ribs, hindbær, tranebær og en frisk blomsterbuket.

I munden er vinen meget let, feminin og fortsat med tydelig syre, grønne noter, hvid peber, syrlig og meget ung … en ung, letbenet pige med klar, syrlige kyssemund.

Købt hos Bichel Vine, hvor en flaske koster 200 kr.

Rating 4,5/7