2011 Bruno Dubois, Sortir du Bois, Loire, Frankrig

2011 Bruno Dubois, Sortir du Bois, Loire, FrankrigBruno Dubois vigneron en Saumur Champigny drives af den venlig Bruno Dubois. Han holder til et par hundrede meter syd for den lille by Saint-Cyr-en-Bourg og kun få kilometer syd for Antoine Sanzay. Bruno står bag denne Sortir du Bois, ligeledes under appellationen Saumur-Champigny.

Bruno Dubois overtog driften af familiens vingård i 2002 … og før det havde hans far og onkel passet vingården, hvor druerne dog primært blev sendt til det lokale kooperativ. Det gør Bruno fortsat med en del af høsten, men den største del anvender han imidlertid i produktion af vine i eget navn.

Ved overtagelsen i 2002 var der alene 3 hektar vinmarker, men Bruno har købt yderligere marker og ejer i dag samlet knap 11 hektar vinmarker, hvor de 10 hektar er plantet til med Cabernet Franc og 0,8 hektar med Chenin Blanc, så på den måde ligner han også sin nordligere nabo Antoine Sanzay.

Stokkene står på en yngre kalkjord, her taler vi sølle 80-90 millioner år gammel kalk … sen kridt kaldet turonien efter byen Tours … og det særlige ved den kalk er, at den giver en dejlig blød vin. Det passer godt til Brunos venlige væsen.

Bruno har arbejdet økologisk siden 2009 og modtog sin økologiske certificering i 2012, men derudover arbejder Bruno efter de biodynamiske principper … godt støtte med råd og vejledning fra sin nære ven Thierry Germain på Domaine des Roches Neuves i Varrains. Derudover flaskes alle Brunos vine også uklareret og ufiltreret.

Der laves ikke så mange vine på Domaine Bruno Dubois, alene 4-5 stykker, nemlig den hvide Blanc du bois, en rosé med navnet Bulle de BD samt de røde Saumur-Champigny og La cuvée du coin. Og så er der selvfølgelig denne Sortir du Bois, som kun laves i de allerbedste årgange. Vinene lagres i en gammel kalkhulekælder, men besøgende smager normalt hans vine i køkkenet.

Bruno er nemlig vild med at lave mad, havearbejde, ha’ det sjovt … og selvfølgelig lave vin. Hans køkken er da også fyldt med et stort gaskomfur, gryder og pander overalt, stort anretterbord og masser af hygge, som danner en særegen hjemlig hygge under de mange smagninger, som finder sted i køkkenet.

Denne Sortir du Bois kommer fra 60 år gamle stokke fra 3 forskellige parceller, hvor høæstbyttet ligger på 35 hektoliter pr. hektar. Vinen er vinificeret med mindst mulig indgriben og den er modnet 2 år på barriques (500 og 220 liters fade) og 1 år på flaske inden frigivelse.

Og det er sgu en lækker sag, som i næsen byder på rige aromaer. Der er lidt syrlig kød, let bitterhed … mere mørke bær end foregående vin, tobak, chokolade, Nutrilett Bar, figner samt en smule gazebind eller læder. I munden ren, fin og let frugt … godt med eg og grønne noter. Det er sådan lidt en blanding af en moderne og mere fyldig stil, men fortsat med noget af Cabernet Franc’ens klassiske, klare og stringente syre samt en smule fadsødme. Meget imødekommende vin. Thumbs Up.

Forhandles hos Vinimperiet, hvor prisen er 168 kr.

Rating 5/7 

Skriv et svar