2014 Domaine de l’Ocre Rouge Aymeric et Marceline Beaufort, Chardonnay, Languedoc, Frankrig

2014 Domaine de l'Ocre Rouge Aymeric et Marceline Beaufort, Chardonnay, Languedoc, FrankrigDet dygtige crew på Pondus kan virkelig deres kram … både hvad angår maden, men så sandelig også hvad angår vinene. Det er typisk små, økologiske eller biodynamiske producenter og til forretten havde de valgt en Chardonnay fra vinhuset Domaine de l’Ocre Rouge.

Vinhuset drives af ægteparret Aymeric og Marceline Beaufort og ligger i Dions omkring 15 kilometer nordøst for Nîmes. Parret købte stedet i 1999 med 6,5 hektar jord og byggede deres vinkælder i 2002.

Aymeric kommer selv fra en stor vinfamilie, da hans forældre drev et stort domæne i Champagne.  Det lå egentlig i kortene, at Aymeric skulle ind i familieforetagendet, bl.a. havde han først studeret vinbrug på landbrugsskolen i Montpellier.

Det blev efterfulgt af et kursus hos det store prestigefyldte champagnehus Roederer, men på deres vingård i Anderson Valley i Californien. Dér så Aymeric imidlertid, at der godt kunne laves spændende mousserende vin på varmere breddegrader end i Champagne.

Det var også årsagen til, at han sammen med hustruen Marceline sprang på projektet i Dions i Languedoc … et godt stykke fra Champagne. Og måske også fordi, at Aymeric følte, at der ikke rigtigt var plads til ham i familieforetagendet. Og forældrene champagnehus er i dag da også overtaget af Aymeric’s to brødre André og Jacques og det hedder i dag også Domaine André et Jacques Beaufort.

Aymeric’s købte vinmarker ligger omkring Gorges du Gardon, og jordbunden ligner meget det, som vi ser i Rhône. Det er tæt, rød okker – det navnet Domaine de l’Ocre Rouge på vinhuset – samt let, småsten og hård kalksten. Og generelt et vildt kratbevokset område, som ellers ikke lokker mange vinproducenter til.

På markerne er Grenache, Carignan, Syrah og Merlot og den gennemsnitlige alder er 40 år for Carignan og 15 år for resten. Derudover har parret genplantet Syrah og Merlot, men også nye sorter som Pinot Noir og Chardonnay, da Aymeric selvfølgelig gerne vil lave mousserende vin i stil med Champagne. Alt har siden 2002 været dyrket økologisk.

Ægteparret laver 8 forskellige vine, nemlig de to mousserende La Perle og La Perle Noire samt vinene Le Chardonnay, Le Rose Syrah, Le Rouge, Le Pinot Noir, De Natura Vini og Le Merlot.

Denne Le Chardonnay har en sød lille opstoppernæse med fersken, honningmelon, sød abrikos, lidt røgede noter samt lidt ristede nødder. I munden er der sødme, mineralsk og rank flint, pap, fedme … lidt i stil med Bourgogne, men måske også lidt flad i udtrykket.

Ikke fundet en forhandler, men prisen skulle vistnok ligge omkring 130-140 kr.

Rating 4/7 

2 tanker om “2014 Domaine de l’Ocre Rouge Aymeric et Marceline Beaufort, Chardonnay, Languedoc, Frankrig”

  1. Kan købes hos Kronevin for 144 kr. Har selv nogle af de røde fra samme producent. Det er ganske godt…

Skriv et svar