2007 Sleight of Hand Cellars, Levitation Syrah, Washington State, USA

2007 Sleight of Hand Cellars, Levitation Syrah, Washington State, USASleight of Hand Cellars holder til i det progressive og spændende vinområde Walla Walla Valley i Washington State og står bag denne Levitation Syrah.

Vinhuset er grundlagt af Jerry og Sandy Solomon sammen med Trey Busch, og de udgav deres første vin i 2007.

Allerede kort tid efter blev Sleight of Hand Cellars udråbt som “The Next Generation” af nye, fremadstormende vinhuse af bl.a. Seattle Magazine, mens andre kaldte vinhuset “The Next Cult Winery”. Parker har også været begejstret og givet vinene gode rating, bl.a. fik deres Black Circle Cabernet hele 95 Parker point.

Sleight of Hands Cellars laver en række anderledes vine. Vinene har – som denne – sjove og anderledes etiketter samt en række sjove navne som The Funkadelic, Illusionist, Archimage, The Spellbinder, The Conjurer, Levitation og mange andre.

Denne Levitation – vel frit oversat som svævende eller fri af tyngdekraften – har en etikette, som meget passende viser en tryllekunstner og en svævende vintønde.

Vinen er lavet på ren Syrah og druerne kommer fra en lang række forskellige marker i Washington State, nemlig Lewis, Les Collines og Funk Vineyards. Vinen har lagret 17 måneder på egetræsfade, heraf 40% nye fade.

Og det er en volumiøs satan, som i næsen har sød vanilje, solbær … virkelig en kraftig og intens næse med tons af mørk frugt og marmelade. Den er fyldig, voldsom med blyanter, våde fade samt en spids peber.

Smagen er meget frugtrig … og langt mere frugtrig end duften egentlig antyder, da frugten virker meget frisk. Der er også lidt alkohol og derudover har jeg noter af lakrids, helt præcis engelsk lakrids.

Tidligere været forhandlet af Smalle Vine. De har den ikke i øjeblikket, men mener at prisen var omkring 299 kr.

Rating 5/7 

Skriv et svar