2008 Tiberini, Vino Nobile di Montepulciano Riserva, Toscana, Italien

2008 Tiberini, Vino Nobile di Montepulciano Riserva, Toscana, ItalienOg hvorfor så ikke lige snuppe Tiberinis Vino Nobile di Montepulciano Riserva, nu vi er i gang med emnet? Den har vi så her … med multo eleganto etikette, hvorpå der også står Vigneto Campaccio. Det henviser til den lille vinmark, hvor druerne til denne Riserva vin kommer fra.

Vinmarken Vigneto Campaccio er på 0,85 hektar, og vinstokkene er plantet tilbage i 1967. Marken har en undergrund med ler og små sten, og den ligger perfekt eksponeret for sol og vind. Selvom marken på den måde er unik, så laver Azienda Agricola Tiberini kun deres Riserva Vino Nobile i de allerbedste år. De øvrige år indgår druerne i deres almindelig Vino Nobile.

Vinen er lavet på 90% Prugnolo Gentile, 5% Canaiolo Nero og  5% Mammolo, alle selvfølgelig høstet ved håndkraft. Straks efter høst bringes druerne til vinkælderen, hvor vinifikationen sker i store 50 hektoliter tanke med kold maceration i 40-43 dage og efterfølgende lagring.

Lagringen sker i franske 500 liters egetræsfade fra Allier og Vosges. Der ligger vinen i 44 måneder inden den flaskes. Derefter lagrer vinen yderligere 10 måneder på flaske inden den frigives til salg. På den måde mener Tiberini, at vinen bedst afspejler det specielle terrior fra Vigneto Campaccio,

Så lad os smage denne topvin fra Tiberini. I næsen er vinen meget syrlig … vi snakker nærmest sure sokker, modne røde bær, nærmest lidt lette blommer .. tæt på rosiner, lidt tobak, peber, klorvand og generelt er jeg ikke så vild med duften. Smagsmæssigt er det imidlertid en helt anden sag. Smagen er rund, meget intens i syren og tanninerne er nærmest veltilpassede og det hele er blødt, rundt, afbalanceret med et touch af lakrids og denne fine, elegante veltilpassede syrlighed. Klasse.

Forhandles af Toscavini, pris 199 kr.

Rating 5/7 

Skriv et svar