2001 Frog’s Leap Winery, Estate Grown Cabernet Sauvignon, Californien, USA

2001 Frog's Leap Winery, Estate Grown Cabernet Sauvignon, Californien, USAEftermiddagens bedste vin blev – i mit objektiv – helt klart Frog’s Leap Winery s 2001 Estate Grown Cabernet Sauvignon, der havde fået pæn lang tid i flasken, men stod så smukt, moden og samtidig fortsat ganske frisk.

Estate Grown Cabernet Sauvignon er i denne årgang 2001 lavet på 87% Cabernet Sauvignon og 13% Cabernet Franc, hvoraf 64% er fra husets marker i Rutherford, 14% fra Carneros, 14% fra Yountville og 8% St. Helena.

Efter høst er druerne afstilket og knust, hvorefter gæringen er sket i åbne fade alene med druernes egne gærceller. Efter presning er den så lagret 19 måneder på 90% franske og 10% amerikanske egefade, hvoraf en ganske lille andel er nye fade og sluttelig en let filtrering ved aftapning. Der er lavet 10.500 kasser af vinen.

I næsen virker vinen klart mere levende og duftene slet ikke så hengemt, for der spottes omgående solbær, mørke kirsebær blæk, stiftsblyanter, ler/muldjord blanding, grafit, tørt træ, cedertræ og i det hele taget virker fadpræget langt tydligere end i 1992’eren, for her er der vanilje, kanel, tobak og chokolade … alt balanceret og modnet helt perfekt med et tørt og støvet udtryk.

Uha, hvor smager det brillant … cremet og smelter sgu vitterlig i munden. Det er vildt, godt, modent … men ikke for meget, for den er virkelig i zen-balance, blød og samtidig friske og levende. Sådan skal en moden Cabernet Sauvignon sgu smage, når den peaker og man bliver omgående svag om hjertet, glad og lykkelig. 97 point.

Forhandles af American Wine, hvor en flaske i den nyeste årgang koster 499 kr.

Vinanmeldelse 6,5/7