2012 Golan Heights Winery, Mount Hermon Red, Israel

2012 Golan Heights Winery, Mount Hermon Red, IsraelNæste vin til byggemødet var også svær at gætte, og af den simple årsag, at vinen kommer fra Israel … et land, som ikke er så kendt i vinmæssig sammenhæng. Det er en Mount Hermon Red fra det store vinhus Golan Heights Winery.

Golan Heights Winery er grundlagt i 1983 og ligger i den lille by Katzrin, som ligger højt oppe i Golan højderne. Ved at kombinere gamle traditioner og ny teknik har man haft stor succes med at producere Golan højdernes fineste medaljevindende vine. Du kender måske nogle af husets vine under navnene Yarden, Gamla og Golan,

Golan Heights Winery råder over ikke mindre end 613 hektar vinmarker, der er beliggende i 400 – 1.200 meters højde – alle i Galilæa området.

I dag producerer de årligt ca. 6 mio. flasker vin. Heraf sælges 80% på hjemmemarkedet, mens de sidste 20% eksporteres til 25 lande verden over. Hvert år har vinhuset besøg af ca. 100.000 gæster.

Golan Heights Winery er midt i et investeringsprogram til 8,5 mio. dollars. De skal have bygget en underjordisk vinkælder, der skal købes nye egetræsfade, produktions- og vindyrkningsområderne skal udvides og nye vinmarker skal tilplantes.

Denne Mount Hermon Red er produceret af 51% Cabernet Sauvignon, 24% Merlot, 16% Cabernet Franc, 5% Petit Verdot og 4% Malbec druer, der alle er dyrket i Galilæa området. Den har gæret og udelukkende været lagret i ståltanke.

Duftmæssigt blæk, krydderier, mørke bær, spidskommen. Stor frugt i næsen og en lidt indelukket duft. Smagen er sødme, lakrids, vanilje, svag peber, bløde tanniner og våd karklud. Vinen hælder måske en smule for meget til den søde side, og efterlader et lidt fladt udtryk, men bestemt en god overraskelse.

Dansk importør er AMKA, og prisen er 139 kr.

Vinanmeldelse 4/7 

En tanke om “2012 Golan Heights Winery, Mount Hermon Red, Israel”

  1. SIDDER OG ARBEJDER PÅ COMPJUTEREN OG FALDER OVER EN UDTALELSE FRA DIG .
    ” JEG KAN IKKE FINDE EN FORHANDLER AF GOLAN HEIGT WÍNRYE ”
    VI HAR ,SOM DEN ENESTE FORHANDLER I DK ALLE CUVEER FRA GHW.

    Hilsen Peder.

Skriv et svar