2018 Podere Ruggeri Corsini, Argamakow Langhe Pinot Nero, Piemonte, Italien

2018 Podere Ruggeri Corsini, Argamakow Langhe Pinot Nero, Piemonte, ItalienJeg elsker kombinationen af Pinot Noir druens lethed kombineret med en stram italiensk syre, så lad os tjekke, hvordan denne 2018 Argamakow Langhe Pinot Nero fra Podere Ruggeri Corsini smager.

Pinot Noir druerne kommer fra en lille 0,4 hektar vinmark i Monforte d’Alba i 520 meters højde og har 23 år gamle vinstokke.

Vinifikationen begynder efter en manuel høst og fuldstændig afstilkning af alle klaserne. Derefter foretages der fire daglige ompumpninger i den første uge … samlet gæring og maceration varer 8 dage. Efter aftapning, dekantering og malolaktisk gæring lagres vinen i forskellige franske barriques i 18 måneder.

I glasset er det en lys, let vin med et lidt grumset skær og duften rummer både medicinskab, pilleglas, tørrede rosenblade, læder, lys tobak, babybræk – på den gode måde – virkelig parfumeret og har en lys og moden frugt af hindbær, tranebær og ribs, men aftrykket fra fadene er meget beskeden med noget kanel, vanilje, chokolade og nogle balsamiske noter.

Smagen er let, syrlig, parfumeret med en stram italiensk syre … lige præcis, som det skal være. Der er lys frugt med lidt jordbærsødme, hindbær og ribs … måske endda lidt sødlig citron, meget luftigt, let og lys, har saftige og lette tanniner, der ikke bider meget i munden, så mest af alt, er det bare en dejlig og stram italiensk Pinot Noir … og dermed 94 point.

Forhandles af Italux, hvor en flaske koster 179 kr.

Vinanmeldelse 5,5/7