2021 Podere Ruggeri Corsini, Lolly Langhe Chardonnay

2021 Podere Ruggeri Corsini, Lolly Langhe ChardonnayDen første af de 6 vine fra Podere Ruggeri Corsini blev så den eneste hvidvin i form af denne 2021 Lolly Langhe Chardonnay,

Vinen er dedikeret til Loredana, som elsker Chardonnay og også selv bliver kaldt Lolly … hvorfor navnet lå til højre ben. Her er druerne fra en lille 0,3 hektar vinmark i Monforte d’Alba i 420 meters højde og har 25 år gamle vinstokke.

Vinen er lavet med kølig gæring i ståltanke ved 13-14 grader og efter endt fermentering er den lagret 12 måneder i ståltanke efterfulgt af 6 måneders lagring i franske barriques.

Smukt … vild lækker aroma, hvor man bestemt får en smule Chardonnay fadfedme, men også en langt mere stringent, klar og frugtrig aroma, der er småberusende. Den får lidt smørfedme med nødder, Nutella, vanilje  samt en lidt småeksotisk frugt med mango, abrikos, dåsepærer og noget banan suppleret med tropisk ædeltræ, men alt doseret let, således det aldrig bliver for meget eller overdone.

I munden er der også en cremet, blød og meget frugtrig smag, som samtidig virker slank, adræt, sart og fin … har hvid peber og en syre, der virker levende, sitrende med citroner, lemon, grillet lemon samt abrikos, halvbitre noter og lang eftersmag. 94 point.

Forhandles af Italux, hvor en flaske koster 169 kr.

Vinanmeldelse 5,5/7