2010 Weingut Holger Koch, Weißburgunder Selection ***, Baden, Tyskland

2010 Weingut Holger Koch, Weißburgunder Selection ***, Baden, TysklandTorsdag havde vi smagning i Randers Vinlaugh, nemlig med temaet tysk Spätburgunder, og vi startede smagningen med denne Weißburgunder fra Weingut Holger Koch. Faktisk var alle aftenens vine fra Baden, og Holger Koch holder da også til mellem Vogtsburg og Bickensohl i Kaiserstuhl.

Koch familien har gennem generationer dyrket vin her, men det var først da Holger og hustruen Gabriele overtog driften, at vingården begyndte at lave egne vine. Holger har nemlig en forkærlighed for vine på Pinot Noir, og han var fast besluttet på, at vinene endda primært skulle laves på franske Pinot Noir kloner … og ikke de tyske Spätburgundere.

Holger Koch ejer sammen med forældrene samlet 7,5 hektar vinmarker alle tilplantet med Weissburgunder (tysk Pinot Blanc klon), Grauburgunder (tysk Pinot Gris Klon), Spätburgunder (tysk Pinot Noir klon) og Pinot Noir fra Bourgonge. En del af vinstokkene stammer endda fra gamle vinplanter, så man bibeholder de gode gener.

Kvaliteten forbedres ved at biodynamisk dyrkning og organisk gødning, som giver bedre og bedre jord år for år. Al arbejde udføres manuelt hvis muligt. Mange vine fremstilles med den naturlige gær. Der producerer omkring 50.000 flasker årligt hos Weingut Holger Koch.

Denne Weißburgunder har 3 stjerner efter navnet på druen … det er en selection ***, og det betyder, at der her at tale om Kochs topvine, som kommer fra Grosse Gewächse marker. Selection *** laves derfor i små mængder … men lad os alligevel straks kaste os over smagenoterne.

Duftmæssigt pærer, modne frugter, let abrikos, våde sten … i hvert fald et fint mineralsk udtryk. Smagen er let krydret, svag mineralsk og stålsat, lidt nødder og generelt meget frisk og sprød. Efterlader et fint nuanceret indtryk … dejlig vin.

Forhandles af Vinbutikken.dk, pris 162 kr.

Vinanmeldelse 5/7  

Skriv et svar