2020 Weingut Julia Schittler, Sezener Gottesgarten Pinot Noir, Rheinhessen, Tyskland

2020 Weingut Julia Schittler, Sezener Gottesgarten Pinot Noir, Rheinhessen, TysklandDen sidste af vinene fra Weingut Julia Schittler blev en rødvin og det var hendes 2020 Sezener Gottesgarten Pinot Noir.

Det er – som navnet også indikerer – en enkeltmarksvin fra den lille mark Gottesgarten, der ligger på den stejle skrænt ved Zornheim.

Marken har en kalkholdig og stenet jord. Druerne bliver først håndplukket i små kasser og derefter knust inden spontangæringen alene med de naturlige gærceller. Efter fermenteringen har vinen så lagret 12 måneder på store gamle træfade.

Vinen er dejlig lys i glasset og har en dejlig sødlig, lys og krydret duft, sådan med lidt søde julekrydderier med vanilje, kardemomme og lidt kanel. Frugten er jordbær, søde kirsebær tilsat lidt puddersukker, en smule røg, men har ellers en ganske lille smule tranebær bitterhed og virker endda frisk i frugten suppleret med let karamel.

Hvor smager den godt … frugten virker smagsmæssigt lidt mørkere med denne lille tranebær og lemon bitterhed, men det er ingenlunde ret meget. Frugten virker i stedet rund, blød og saftig … brombær og jordbær … har en smule let peber, noget aske eller brændte noter, men smager sammenlagt pokkers godt. 92 point.

Forhandles af Hands on Wines, hvor en flaske koster 219 kr.

Vinanmeldelse 5/7