2022 Weingut Julia Schittler, Zornheimer Guldenmorgen Pinot Blanc, Rheinhessen, Tyskland

2022 Weingut Julia Schittler, Zornheimer Guldenmorgen Pinot Blanc, Rheinhessen, TysklandVi fortsætter sammen med winzerin Julia Schittler på Zornheimer Guldenmorgen marken, men nu er druerne skiftet, for denne er lavet på Pinot Blanc og i en årgang 2022.

Druerne er håndplukkede og vinen er spontangæret i store gamle træfade fra Julia’s bedstefars tid. Efter endt fermentering er vinen så lagret på disse gamle fade sur lie … altså med bærmen.

Vinen er først fjernet fra bærmen små 24 timer, før den blev flasket, så dermed har den virkelig bare ligget og passet sig selv og fået godt med kraft. Det er en vin, som Julia selv siger, der fortjener at ligge, og kan udvikle sig i flasken over mange mange år, men i sin friske form giver associationer til stor Bourgogne. Den har kun 1,3 gram restsukker pr. liter.

I næsen er det en rund, blød og cremet vin … her er fadpræget større end ved foregående vin. Frugten virker til gengæld både klinisk samt en smule tropisk … men ikke meget. Der er moreller, stikkelsbær, lidt pærer og æblekerner, kvæde samt en lille sodavandssødme. Fadene giver lidt lakridskonfekt, karamel og vanilje.

Smagen er intens, stærk og dyb … virker meget koncentreret med abrikos, grillet lemon og kandiserede citroner. Derudover er der røg, sandeltræ, paprika og mellemøstlige krydderier … masser af bid, saft og kraft og denne maskuline syre, der hænger lang tid i munden, så dermed 92 point.

Forhandles af Hands on Wines, hvor en flaske koster 219 kr.

Vinanmeldelse 5/7