2021 Weingut Julia Schittler, Zornheimer Guldenmorgen Sylvaner, Rheinhessen, Tyskland

2021 Weingut Julia Schittler, Zornheimer Guldenmorgen Sylvaner, Rheinhessen, TysklandDen første vin fra Julia Schittler var hendes 2021 Zornheimer Guldenmorgen Sylvaner, som endda er én af hendes ynglingsvine og den blev oprindeligt lavet til at fejre Rheinhessens 200 års jubilæum.

Den er en enkeltmarksvin, hvor Sylvaner druerne kommer fra over 30 år gamle vinstokke på Zornheimer Guldenmorgen og den er lavet med spontangæring alene med druernes egne gærceller på 1.200 liter großes Stückfass aka store fade, der er lavet af Julias bedstefar.

Efter endt fermentering er vinen lagret på disse fade … og den har 3,7 gram restsukker pr. liter … og en etiket, der fortæller om både duften og terroiret. Fx kan du se, at den  vokser på kalk- og lerjord, at der er valmuer i marken og men der ofte træffer en ræv, mens duften er delikate urtearomaer.

Duftmæssigt skal vinen lige vågne … zzzzz … men så får du også smæk for skillingen … fed, cremet og fyldig frugt med abrikos, lidt fersken, pærer, lakridskonfekt, vanilje og selvom fadpræget mærkes, så har vinen alligevel en kølig, arrogant og smuk facade.

I munden er der virkelig god syre, som markerer sig først, men med mere luft i glasset kommer der mere af den eksotiske frugt frem, lidt tørret abrikos, masser af lemon og grape, nogle grønne urter og fint, frisk bid med lidt maskulin syre i eftersmagen. Det smager rasende godt og jeg forstår godt, at Julia selv er pjattet med vinen. 92 point.

Forhandles af Hands on Wines, hvor en flaske koster 129 kr.

Vinanmeldelse 5/7