2009 Bodegas Dante Robino, Gran Dante Malbec, Mendoza, Argentina

2009 Bodegas Dante Robino, Gran Dante Malbec, Mendoza, ArgentinaNæste vingård ejes i dag af en argentinsk familie, men er grundlagt af en italiener, nemlig Dante Robino, der som ung i 1920 forlod sit hjemland, nemlig byen Canelli i Piemonte og rejste til Argentina, hvor han åbnede en restaurant i Bouonos Aires.

Vinene til restauranten importerede han selvfølgelig fra sin forældres gård i Italien, men også fra andre steder i Italien … normalvis i store tønder, og så stod Dante selv for at flaske vinene. Vinene blev så populære, at han også begyndte at sælge den til andre restauranter.

I 1950 besluttede han at købe sin egen vingård i Mendoza, og det blev starten på Bodegas Dante Robino, som i dag har ikke mindre end 400 hektar vinmarker, som fordeler sig over to væsentlige områder i Mendoza. Først og fremmest Luján de Cuyo, der var Argentinas første vinappellation.

Markerne ligger for foden af Andesbjergene i en højde af 900 meter over havets overflade. Her stortrives Malbec, Cabernet Sauvignon og Bonarda. Endvidere har Dante Robino marker i Santa Rose i den østlige del af distriktet, hvor beplantningen domineres af Chardonnay.

Vingården blev i 1982 overtaget af den argentinske familie Squassini, som gennem 30 år har arbejdet meget målrettet på at forbedre såvel vinmarker som selve produktionsudstyret, der i dag er topmoderne og opfylder alle krav til produktion af kvalitetsvin.

Denne Gran Dante Malbec er husets topvin, 100% Malbec. Druerne kommer fra marken omkring byen Perdriel i Luján de Cuyo fra vinstokke plantet i 1993. Vinen lagrer 18 måneder i nye amerikanske træfade. 92 point fra Parker.

Duftmæssigt er her brombær, violer, blomster, tobak, lakrids, figner og ristet kaffe, mens smagen er varm, fyldig, tæt og intens. Den her vin spiller også rigtigt med musklerne, og i samme klasse som Swinto’en. Lækker, fed og ganske voldsom, men alligevel blød og behagelig.

Fundet hos Vinexus til 249 kr.

Vinanmeldelse 5,5/7  

Skriv et svar