2011 Bodegas Fabre, Viñalba Gran Reserva Malbec, Mendoza, Argentina

2011 Bodegas Fabre, Viñalba Gran Reserva Malbec, Mendoza, ArgentinaVinhuset Bodegas Fabre … eller Viñalba, som det også kaldes … er et familieejet vinhus, der drives af ægteparret Hervé og Diane Joyaux Fabre. Hervé er vinmager med fransk baggrund. Han blev født i Bordeaux, voksede op i en vinhandlerfamilie og han var en af de første udlændinge til at opdage potentialet i Argentina.

I 1992 byggede han sin første vingård Fabre Montmayou i Vistalba-regionen Lujan de Cuyo. Hervé Joyaux Fabre var én af dem, som virkelig så potentialet i Malbec. Han begyndte derfor at købe gamle vinmarker op, med stokke plantet så tidligt som i 1908.

Franskmanden blev den første til at lave en vin på ren Malbec i Argentina! Det var en vin fra Fabre Montmayou og med den vin viste han verden, at argentinsk Malbec fra en vingård i 1.150 meters højde kan være helt fremragende. Hans baggrund fra Bordeaux har også gjort, at han forsøger at give vinene et strejf af elegance og underfundighed.

Hervé Joyaux Fabre har siden etableret endnu en vingård, nemlig Viñalba. Vingården har vinmarker i både Luján de Cuyo og Valle de Uco. Derudover har man også marker længere sydpå i Patagonien, og for Viñalbas vedkommende betyder det Rio Negro området.

Vingården er også blevet mere berømt end Fabre Montmayou. Blandt andet med denne vin. Viñalba Gran Reserva Malbec i årgang 2008 blev nemlig stemt ind som “Best Malbec in the World” ved International Wine Challenge i London, hvor over 9.000 vine blev smagt.

Vinen har også deltaget i Børsen Weekends blindsmagning af 70 vine, hvor den imponerede ved at skille sig ud fra feltet med en vis voldsomhed, som egentlig er ret betegnende for netop Malbec-druen.

Gran Reserva Malbec er flagskibet fra Viñalba. 100% Malbec fra 60 år gamle vinstokke, der giver et udbytte på under 35 hl/hektar. Druerne kommer fra både Luján de Cuyo og Valle de Uco. Vinen har lagret 12 måneder i nye franske egetræsfade.

Læste en anmeldelse af vinen med ordene ” It tastes like a 30 year old Pauillac from a good vintage”.

Duftmæssigt er første indtryk godt med tobak. Herudover er der mørke solbær, blommer, lakrids, svag eucalyptus, vanilje, mens de magi-terninger, som importøren skriver om, virker lidt fjerne. Smagen domineres af de mørke frugter, tørre og markante tanniner, og generelt en fyldig og varm vin, som også smager supergodt. Jeg rater den dog en smule under de to foregående … den mangler lige det sidste zing.

Forhandles hos Laudrup Vine, pris 199 kr.

Vinanmeldelse 4,5/7 

Skriv et svar