2011 Quinta do Pinto, Vinhas do Lasso Garrafeira Tinto, Lisboa, Portugal

2011 Quinta do Pinto, Vinhas do Lasso Garrafeira Tinto, Lisboa, PortugalNæste portugisiske rødvin var endnu ældre, for det er en 2011 Vinhas do Lasso Garrafeira Tinto fra Quinta do Pinto.

Vinhuset ejes og drives af António Cardoso Pinto og han blev omgående forelsket, da han første gang besøgte vingården Quinta do Anjo. Den stammer tilbage fra 1600-takket og ligger ved Merceana i hjertet af Lissabons vinregion.

Han endte med at købe vingården og har nu opkaldt den efter sig selv … Quinta do Pinto, men vinene laves under navne som Vinhas do Lasso, Terras do Anjo og Quinta do Pinto, De kommer fra husets i alt lidt over 100 hektar jorder og mere end halvdelen er vinmarker.

António Cardoso Pinto har sat sin ældste datter Rita til at lede projektet, men hun får også hjælp af far António samt hendes to søskende Ana og Francisco.

Denne 2011 Vinhas do Lasso Garrafeira Tinto hører under Lasso serien, som er Ritas entry level brand, hvor der udelukkende bruges  portugisiske sorter. Det er lettilgængelige vine der oprindeligt var lavet til det portugisiske marked, men som efterhånden sælger mindst lige så godt i udlandet.

Vinen er lavet på et blend af de portugisiske sorter Aragonês, Touriga Nacional, Tinta Miúda og lidt Alfrocheiro … alle er druer, som jeg har skrevet om før … lige undtaget Tinta Miúda, men den skulle være identisk med den spanske Graciano.

Vinen er lavet med temperaturstyret alkoholisk gæring alene med druernes egnegærceller over 14 dage ved 24-28 grader efterfulgt af malolaktisk gæring. Aragonez og Alfrohceiro lagret i 9 måneder på tredje års franske egetræsfade. Vinho fortalte, at vinen først skulle være flasket i 2021.

Den dufter også moden, fyldig og kødfuld … men alt for overmoden efter min vurdering, for der er overmodne blommer, solbær, nogle portvinsnoter og masser af våd eg og noget saltlakrids.

I munden er det også en fed, tyk, mørk og voldsom vin … koncentreret og fortættet, har nogen syre, mens tanninerne egentlig er godt integrerede. Det slutter med et let peberbid. 87 point.

Forhandles af Vinho, hvor en flaske koster 190 kr.

Vinanmeldelse 4/7