2013 Quinta da Devesa, Tinto Reserva, Douro, Portugal

2013 Quinta da Devesa, Tinto Reserva, Douro, PortugalI det lille portugisiske raid var næste vin fra Quinta da Devesa og det var en 10 år gammel Tinto Reserva lavet på et mix af Touriga Nacional, Tinta Roriz, Touriga Franca og Tinta Barroca.

Quinta da Devesa.er reelt grundlagt i 1941, hvor familien Fortunato købte Quinta da Devesa. Men ejendommen har en lang historie, der går tilbage til 1844, hvor Quinta da Devesa bl.a. var en del af den kendte Barão de Forrester … et stort portvinshus inde i Porto.

Det var også kendt for Joseph James Forrester, der tegnede kort over alle vinmarker og gårde i Douro området.

Efter familien Fortunato erhvervede ejendommen, så har de investeret … selvfølgelig med en særlig fokus på portvine, men i de senere år har familien også satset mere på almindelig vin, som fx denne Tinto Reserva.

Quinta da Devesa har samlet 30 hektar vinmarker, der ligger i 50-500 meters højde med eksponering mod nord, syd og vest, hvilket giver vinmageren Luís Rodrigues mange forskellige mikroklimaer at arbejde med.

Denne kompleksitet af vækstbetingelser betyder, at druerne modnes på forskellige tidspunkter af året, hvilket giver bedre styring af høsten. Alle vine fra Quinta da Devesa produceres udelukkende af druer fra husets egne marker.

2013 Tinto Reserva er som skrevet lavet på f Touriga Nacional, Tinta Roriz aka Tempranillo, Touriga Franca og Tinta Barroca. Druerne er høstet manuelt og – på bedste klassiske portugisiske måde fodtrådt i granit lagares. Efter endt fermentering er vinen lagret 18 måneder på nye franske fade og 12 måneder på flaske.

I næsen er det en ret overmoden vin … virker samtidig støvet med blomsterpollen, engelsk lakrids, bagt blommekompot, gammelt træ som man dufter i husene i den gamle by … virker faktisk lidt træt og har små fadnoter af vanilje.

Smagen er cremet … noget bedaget og gammel, men der er dog en fin koncentration i frugten suppleret med lidt stærk peber, tørre samt lemonbitre tanniner. 89 point.

Forhandles af Vinho, hvor en flaske koster 170 kr.

Vinanmeldelse 4,5/7