2014 Rocca di Montegrossi, Geremia IGT, Toscana, Italien

2014 Rocca di Montegrossi, Geremia IGT, Toscana, ItalienDen næste vin fra Rocca di Montegrossi hedder Geremia og den skulle vi også smage i de to selvsamme årgange, altså 2014 og 2015 … igen startede vi med 2014’eren.

Vinen Geremia er opkaldt efter grundlægger af Ricasoli-Firidolfi familien og er lavet på et blend af internationale druer, nemlig 70% Merlot og 30% Cabernet Sauvignon.

Druesorterne har begge gæret ved 26 grader, men hver for sig … Cabernet Sauvignon i 13 dage og Merlot i 8 dage med yderligere 28 dages maceration.

Derefter er vinen lagret 24 måneder med 55% på barriques og 45% på tonneaux, hvor omkring 1/4-del er nye fade, mens resten er enten fade brugt 1, 2, 3 eller 4 gange tidligere. Først derefter flaskes vinen og lagrer så yderligere 24 måneder i kælderen inden frigivelse.

Duftmæssigt er der først sød finsk lakrids, solbær, brombær, ribs og  kirsebær, tæt og næsten en bombe af eksplosiv frugt, grøntsagsfond, toast, tør jord, tørt træ, cedertræ, balsamiske noter, sødme og vilde urter.

I munden kan alkoholen mærkes sammen med noget peber, hvorved vinen ikke bliver helt så elegant som foregående, men smagen er tæt og dyb, mens tanninerne også er tørre og markante, så dermed giver vinen masser af bid. Frugten har dog en smule sødme, som lige trækker den anden vej … 92 point.

Forhandles af Vitis Vinifera, hvor en flaske koster 302 kr.

Vinanmeldelse 5/7