2020 Bodegas Godeval, Godello Cepas Vellas, Galicien, Spanien

2020 Bodegas Godeval, Godello Cepas Vellas, Galicien, SpanienI det andet glas i første runde hos Jysk Vinbar fik vi en 2020 Godello Cepas Vellas fra det lille vinhus Bodegas Godeval, som ligger lidt nord for den lille landsby Ferradal nord for den større by O Barco i Ouense distriktet.

Bodegas Godeval er grundlagt i 1986 af Horacio Fernández, som allerede i 1974 – mens han var ansat som leder i den offentlige institution Extensión Agraria – stiftede foreningen REVIVAL, som skulle beskytte og udbygge antallet af vinmarker med Godello druen i Valdeorras, da druen næsten var ved at uddød.

Godello er en spansk drue, som er meget aromatisk og generelt af meget høj kvalitet. Det er en lokal sort og Valdeoras er nok Spaniens bedste sted for at dyrke netop Godello.

I dag er Godellos popularitet og beplantning voldsomt stigende og den betragtes vel nu nærmest som en slags hoveddrue i Valdeorras og Bierzo. Val-de-Oras kan også oversættes til Valley of Gold aka dalen af guld.

Og det var netop i Valdeorras, at Horacio Fernández i 1986 startede Bodegas Godeval projektet, hvor han startede med at lave Godello vine fra en 2 hektar mark. Vinene blev produceret i lokalerne, hvor det gamle kloster Monasterio de Xagoaza havde ligget. Det blev i første årgangtil 18.000 flasker af vinen, som blev kaldt Viña Godeval.

I dag har Bodegas Godeval 21 hektar vinmarker og allerede i 1988 fik de også moderniseret det gamle kloster Monasterio de Xagoaza til et moderne vineri. Produktionen ligger nu på 150.000 liter vin udelukkende med druer fra husets egne marker.

Denne Godello Cepas Vellas kommer fra nogle af vingårdens ældste vinstokke i 500 meters højde. Stokkene er omkring 50 år gamle og er så i vinkælderen vinificeret i rustfrie ståltanke, hvor vinen efter endt fermentering også er lagret sur lie i 5 måneder inden aftapning på flaske.

I forhold til den første Treixadura, så er duften fyldigere, har mere krop og samtidig også med et blomstret udtryk. Der er grillet lemon, gule æbler samt lidt småtropisk frugt med ananas, melon … og svagt lidt fennikel og grønne urter.

Smagen er også kraftigere, men syren også mindre og knap så tydelig, men i stedet er der også gule æbler, kvæde og grillet lemon samt en smule citroner, men mere olieret, fyldig og på flere måder blødere, mere rund, federe, omgængelig og mere pleasende, så dermed 91 point.

Forhandles af Jysk Vin, hvor en flaske koster 209 kr., mens prisen er 185 kr. ved køb af 3 flasker.

Vinanmeldelse 5/7