2015 Canneto, Casina di Doro Vino Nobile di Montepulciano, Toscana, Italien

2015 Canneto, Casina di Doro Vino Nobile di Montepulciano, Toscana, ItalienAzienda Agricola Canneto ligger lidt vest for Montepulciano ved San Biagio kirken. Deres 2015 Casina di Doro Vino Nobile di Montepulciano var sidste vin ved vor vinaften … et værdigt punktum for aftenen.

Vingården har en lang tradition for vinproduktion. Det har igennem mange generationer været ejet af Pilacci-Waldergan familien og allerede tilbage i 1933 blev vinene fra Canneto rost i bogen Typical Tuscan Wines, skrevet af V. Montanari og A. Musianis. Imidlertid blev ejendommen i 1987 købt af en gruppe schweiziske venner, som ofte havde holdt ferie nær Montepulciano og især beundret Cannetos Vino Nobile vine.

De stiftede selskabet Canneto AG med base i Zürich og har siden renoveret ejendommen, som styres af Ottorino de Angelis sammen med ønologen Carlo Ferrini. De har samlet 26 hektar vinmarker på de stejle bakker tæt ved vingården og siden 2018 har alle markerne været drevet økologisk certificeret.

Denne Casina di Doro Vino Nobile di Montepulciano er lavet på 100% Sangiovese druer, som alle kommer fra marken Casina di Doro. Efter den manuelle høst er druerne afstilket inden et blødt pres eller knusning, hvorefter vinen så gærer og macererer i stålkar ved 26 grader med udvalgt gær.

Gæring og maceration varer omkring 20 dage, hvorefter vinen er lagret 18 måneder på 500 liter franske egefade og derefter 6 måneder på store 30-40 hektoliter slavonske egetræsfade og så nogle få måneder i rustfri stålfade inden aftapning på flaske og yderligere 6 måneders lagring.

Duftmæssigt er det virkelig Toscana … mentol, kamfer, violer, urter, mørke frugt, skovsvampe, ristede svampe, ristede nødder samt en frugt med tørrede kirsebær og svesker, kaffe samt tobak.

I munden er det en tæt vin, udtørrende tanniner … vilde og næsten ustyrlige samt godt med blommer, kirsebær, læder, men meget behagelig med en fin lang eftersmag.

Ikke fundet en forhandler herhjemme, så prisen kender jeg ikke.

Vinanmeldelse 5/7