2007 Giovanni Manzone, Barolo Gramolere, Piemonte, Italien

2007 Giovanni Manzone, Barolo Gramolere, Piemonte, ItalienSelvfølgelig skulle vi også smage et par vine fra Giovanni Manzone, og vi startede med denne Barolo Gramolere i en årgang 2007.

Giovanni Manzone blev etableret i 1925, da Giovanni Manzone købte “Ciabot del Preve”, som tidligere var residens for sognekontoret i den nærliggende by Castelletto.  I 1965 begyndte Giovanni og Stefano Manzone som det første vineri at tappe egne vine og købte ligeledes godt beliggende vinmarker på Gramolere højen.

I 2005 begyndte Mauro Manzone at hjælpe hans far, Giovanni med vinfremstillingen, men Brian fortalte, at det fortsat er “gammelfar” som fortsat suverænt bestemmer på gården. Mauro Manzone er ellers godt uddannet som ønolog fra Scuola enologica di Alba, den lokale, berømte vinskole.

Giovanni Manzone fokuserer udelukkende på topkvalitet og produktionen ligger på ca. 50.000 flasker/år. De stejle terroir dominerede vinmarker ligger i ca. 450 m højde, og det lave høstudbytte fra vinstokkene herfra er grundlaget for produktion af flot koncentrerede og friske vine, der smager fremragende allerede som unge, men samtidig har potentialet til et langt liv i kælderen.

Der arbejdes udelukkende efter økologiske principper i markerne (dvs. uden brug  af pesticider eller kunstgødning) og alle vine tappes uden klaring eller filtrering og der tilsættes kun et minimum af svovldioxid. Manzone lader også græsset gro mellem rækkerne af vinstokke, så det slås alene for at danne yderligere gødning til jorden.

De flotte Barolos’ fra Giovanni Manzone har igennem tiden fået et utal af 3 glas fra Gambero Rosso og flotte scores fra både Decanter, Wine Spectator og Robert Parker’s Wine Advocate.

Lad os starte med at smage denne Barolo Gramolere fra Manzone. Duftmæssigt mere råstyrke i denne vin i forhold til SenZanome, og der er vinblade, kirsebær, tobak, lidt animalsk i næsen med gazebind, svag mentol og urter. Smagen er også mere frugtintens, godt med frugtsyre, blomster, bitre kirsebær … og fylder i det hele taget meget mere i munden. Stadig ung med masser af tanniner, og lidt mint, lakrids og grønne noter.

Forhandles bl.a. af The Wine Company, pris 349 kr.

Vinanmeldelse 5/7  

Skriv et svar