2009 Domaine Comte Armand, Pommard 1er Cru Clos des Epeneaux, Bourgogne, Frankrig

2009 Domaine Comte Armand, Pommard 1er Cru Clos des Epeneaux, Bourgogne, FrankrigAftenens anden 1. cru (lyder lidt fedt at sige). Vi er nu i Pommard, som laver noget af det bedste rødvin i Côte de Beaune og derfor også højt prissat. Vinene er meget mørke, maskuline og har et højt indhold af garvesyre. Nogle kalder Chambolle Musigny for balletdanseren i Bourgogne og Pommard for lastbilchaufføren i Bourgogne.

Vinen her er fra Domaine Comte Armand. Det tilhørte oprindeligt familien Marey-Monge, men i 1855 giftede én af døtrene fra denne familie sig med den daværende Comte Armand og domainet fulgte med, som en del af hendes medgift.

Lige siden har der været ansat en bestyrer af domainet. I 1984 udnævnte den nuværende Comte Armand den 22-årige canadier Pascal Marchand til at lede domainet, og det gjorde han fantastiskgodt. Under ledelse af Pascal blev kvaliteten højnet fra det gode til det exceptionelle.

I dag er ledelsen overtaget af den dygtige Benjamin Laroux, som får masser af roser med på vejen af de internationale vinskribenter. Den tidligere ret brutale Pommard-struktur er blevet forvandlet til større finesse. Stadig en Pommard lige efter bogen, men med mere raffinement end hos de fleste, og holdbarheden er stadig lang.

I glasset kommer den mørke kraft også til udtryk, og duften er også “to the dark side”. Det er ren kraftbasse duft. I smagen mærkes også klart den mere maskuline side af bourgogne, men det er fortsat elegant, med mørke bær, lakrids, stramhed, tannin. Meget intens vin, og flere lag smag dukker hele tiden op. Det er sgu flot vin.

Prisen også til den flotte side, 785 kr.

Vinanmeldelse 5,5/7  

Skriv et svar