2010 Cannonball Wines, Sonoma County Chardonnay, Californien, USA

2010 Cannonball Wines, Sonoma County Chardonnay, Californien, USASidste hvidvin ved KK Wines amerikanske smagning var denne Chardonnay fra vinhuset Cannonball Wines. som ligger i Healdsburg, ca. 20 km. nord for Santa Rosa i Central Coast i Californien.

Vinhuset er grundlagt i 2006 som en lille Cabernet Sauvignon producent, men er i dag vokset til en betydelig producent af specielt 4 druetyper, Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Merlot og Sauvignon Blanc. Firmaet er stiftet af direktør og medejer Yoav Gilat samt vinmageren Dennis Hill, som tidligere har arbejdet hos vinfirmaer som Seghesio, Hayman & Hill og det succesfulde Blackstone Merlot.

Udover deres egen produktion, så har selskabet også stået for importen og salget i USA af de New Zealandske vine fra Astrolabe Wines.

Cannonball Wines laver vine under mottoet; Share a Splash, og motivet på deres etiketter består da også meget symbolsk af en dreng, som netop har hoppet ud for at tage et “splash” i vandet. Med andre ord, ukomplicerede vine, tingene skal ikke tages for alvorligt, og det skal være sjovt at nyde vinene … som også sælges til fornuftige priser.

Druerne til denne Chardonnay kommer fra 3 forskellige områder, Carneros, Russian River og Sonoma. Halvdelen af vinen har lagret på fransk eg, mens den anden halvdel alene er lavet på rustfri stål.

Cannonball Wines siger selv om vinen, at målet har været at lave en vine med “oak and creaminess, but isn’t a wood/butter bomb. We want bold fruit, not fruit candy”, og det er egentligt ramt meget godt, for duftmæssigt ikke en fed Chardonnay, men derimod duft af vanilje, toast, fersken, svag citrus. Smagen er fyldig og cremet … lidt olieret med smør, vanilje, ananas og modne æbler. Der er fedme i vinen, men slet ikke overvældende. Faktisk en ganske dejlig Chardonnay.

Fås hos KK Wine, pris 132 kr.

Vinanmeldelse 4,5/7  

Skriv et svar