2009 The Paring, White Blend, Californien, USA

2009 The Paring, White Blend, Californien, USAVi startede en USA smagning i Randers Vinlaugh med denne hvidvin fra et lille vinhus The Paring, som ligger i byen Buellton mellem Santa Maria og Santa Barbara, faktisk ikke ret langt fra Solvang og Hans Christian Andersen Park.

Her huserer en ung vinmager, som hedder Matt Dees, og han er uddannet som jordbrugsteknolog på University of Vermont og har derefter arbejdet i vinbranchen hos Staglin i Napa samt Range i Hawkes Bay, New Zealand. Herudover arbejder Matt også som vinmager hos Screaming Eagles søsterfirma Jonata.

For dem som ikke kender til vinen Screaming Eagle, så er det vel én af de største og dyreste kultvine i USA. Ved frigivelsen koster vinen vel omkring 400 dollar fra kælderen, men den er så eftertragtet, at den som regel handles til 4.000 dollar kort tid efter. En 6 liters årgang 1992 blev på Napa Valley Wine Auction fx også solgt for 500.000 dollar, hvilket placerer denne flaske som verden 4. dyreste flaske vin.

Vinene fra The Paring (afklip) kommer fra vinstokke, som ikke kan bruges på Jonata, og det har givet en serie af 7 forskellige vine, heriblandt denne White Blend, som er lavet på 76% Sauvignon Blanc, 13% Semillon  og 11% Viognier, lagret i en tredjedel nye fransk egetræsfade, en tredjedel brugte fade og en tredjedel rustfrit stål i 10 måneder.

Duftmæssigt meget aromatisk med citrus, ferskner, blomster, våde sten, eg, vanilje, fad, mens smagen er let syrlig, lidt urtet, meget frisk og livlig vin … også en smule sødme i eftersmagen. God balance i vinen. En vin med lidt karakter.

Fås hos KK Wine, pris 170 kr.

Vinanmeldelse 4,5/7 

Skriv et svar