2019 Weingut Kruger-Rumpf, Bingerbrücker Abtei Rupertsberg 1937 Riesling, Nahe, Tyskland

2019 Weingut Kruger-Rumpf, Bingerbrücker Abtei Rupertsberg 1937 Riesling, Nahe, TysklandDet er vist ret passende, at denne Bingerbrücker Abtei Rupertsberg 1937 Riesling fra  Weingut Kruger-Rumpf ligger klippefast på et leje af sten … ren, mineralsk og skarp.

Det er ikke ret mange uger siden, at jeg sidst smagte en vin fra Kruger-Rumpf, nemlig den fabelagtige Binger Riesling med druer fra husets eneste vinmark  i Rheinhessen, nemlig Binger Scharlachberg. Men denne lille Bingerbrücker Abtei Rupertsberg 1937 Riesling er fra én af husets marker i Nahe lidt nord for vingården … og samtidig er den niveauer over, men det vender jeg tilbage til om lidt.

Bingerbrücker Abtei Rupertsberg er en Erste Lage mark, som sammenlagt er på 11 hektar og har sit navn efter det benediktinske kloster Ruppertsberg, som blev grundlagt af den hellige abbedisse, mystiker, forfatter, læge og komponist Hildegard von Bingen, også kaldt den hellige Hildegard.

Abtei Rupertsberg er klart den stejleste af husets marker ved Bingerbrücker med en 80% hældning. Kruger-Rumpf har samlet 2,5 hektar af marken, hvor deres vinstokke er plantet tilbage i 1937.

Vinen er vinificeret i rustfrie ståltanke, men er lagret en periode på großes Holzfass, altså store egefade, men ellers er ikke så mange oplysninger om vinen, der dog har 3,8 gram restsukker pr. liter.

Wauw … fra første fløjt – eller rettere første snif – imponerer vinen og fejer benene væk under dig med en utrolig fin, let, luftig, æterisk og kontrolleret aroma med petroleum, en halv spand maling, nødder, røg, grønne og modne æbler, kvæde, lemon, let vanilje, karamel, en kalket syre og samtidig en utrolig veldrejet, slank og elegant figur.

I munden er det skarpt som et sylespids projektil affyret fra en halv meters afstand. Sådan et kan ikke misse og det gør vinen heller ikke, for der er godt med saltet stenet mineralitet, kyssemundspidsende citronsyre, lemon, syrlige æbler, umodne pærer, flot intensitet, lidt småolieret fedme og for pokker, hvor smager det godt. Vi slikker granitsten og gnasker citroner … vildt.

Forhandles af Vinvärket, hvor en flaske koster 325 kr.

Vinanmeldelse 6/7